Kennismaken met Provinciale Staten

Provinciale Staten vertegenwoordigen alle inwoners van Gelderland. Logisch dat u wel eens van dichtbij wilt ervaren wat zij voor u doen en hoe zij te werk gaan. Dat kan op een aantal manieren.

Volg een vergadering

De vergaderingen en bijeenkomsten van Provinciale Staten zijn openbaar. U kunt ze bijwonen vanaf de publieke tribune in het Huis der Provincie. De Beeldvormende en Oordeelsvormende bijeenkomsten en de Statenvergadering zijn ook live te volgen via www.gelderland.nl/Statenlive.

Jongerenparticipatie

Wil jij weten wat de provinciale politiek inhoudt en wat Provinciale Staten voor jou doen? Zou jij andere keuzes maken voor Gelderland als je het voor het zeggen had? Je komt er pas achter als je zelf meedoet. Voor middelbare scholen die leerlingen serieus willen betrekken bij de politiek, bieden we het Provinciespel. Ook zijn er 2 keer per jaar jongerendebatten op het Huis der Provincie.

Vraag een rondleiding aan

Wilt u aandacht besteden aan politiek, onderwerpen waar we ons mee bezighouden, kunst of architectuur? En denkt u dat het Huis der Provincie daar een belangrijke rol bij kan spelen? Neem dan contact met op met de provincie. Dan kijken we samen of we u en uw groep een passende rondleiding kunnen geven.