Zitting omtrent ontslag burgemeester Scherpenzeel

In oktober 2021 heeft commissaris van de Koning, John Berends, de waarnemend burgemeester in Scherpenzeel, Eppie Klein, ontslagen. Aanleiding daarvoor was een vertrouwensbreuk: de heer Klein bleek niet integer en betrouwbaar. Ook was hij niet onafhankelijk.

De heer Klein heeft tegen dit besluit bezwaar aangetekend en een voorlopige voorziening bij de rechtbank gevraagd (zeg maar: tijdelijke schorsing van het besluit). Deze voorziening diende donderdag 18 november 2021 bij de rechtbank in Arnhem.  

De commissaris heeft een verweerschrift ingediend tegen het bezwaarschift van de heer Klein. Dit verweerschrift staat onder Documenten. Evenals de pleitnota van de advocaat van de commissaris (die gebruikt is tijdens de zitting) en een persverklaring. 

De commissaris van de Koning heeft een besluit genomen op het bezwaarschrift dat de heer E. Klein had ingediend tegen zijn ontslag als waarnemend burgemeester. Lees de samenvatting van de reactie van de commissaris op dit bezwaarschrift aan de rechterkant.