Stages

Wil je stage lopen of afstuderen bij een politieke organisatie? Dat kan bij provincie Gelderland.
Dame achter een laptop

Wij maken onze provincie elke dag een beetje mooier en beter voor haar inwoners. Dit doen we op allerlei manieren. We zorgen voor veilige en goede provinciale wegen, meer soorten planten en dieren in onze mooie natuur, dat bedrijven zich hier graag vestigen, enzovoort. Als stagiair kun je hierbij helpen. Regelmatig zoeken we mbo-, hbo- of wo-stagiairs in allerlei vakgebieden. Denk aan juristen, planologen en communicatieadviseurs, maar ook ecologen, hydrologen, IT’ers, opleidingskundigen, economen en technisch specialisten.

Wat kun je verwachten?

Je wordt onderdeel van onze grote, politieke organisatie. Uiteraard krijg je professionele begeleiding en zorgen we ervoor dat er contact is tussen de verschillende stagiairs en afstudeerders die bij ons werken. Zo kun je ervaringen met elkaar delen, van elkaar leren en vast werken aan je netwerk voor de toekomst. Ook houden we er rekening mee dat je voor school nog één en ander uit moet werken en krijg je daar ruimte voor.
 

Begeleiding en vergoeding

Als je bij ons stage loopt kun je rekenen op intensieve begeleiding van vakspecialisten. Ook krijg je een stagevergoeding, in sommige gevallen een vergoeding van de reiskosten en kan je verlof opnemen. Daarnaast kun je je aansluiten bij activiteiten en borrels van Jong Gelderland, een club jonge ambtenaren bij de provincie.
 

Ervaringen stagiaires

We hebben een aantal voorbeelden verzameld om een indruk te geven van onze stages en de ervaring van de stagiair.

Meer weten of direct aanmelden

De beschikbare stageopdrachten vind je op de vacaturepagina.