Lucht/worden van Michel Seuphor

Netty vertelt in de podcast dat zij om een bijzondere reden een trouwfoto heeft laten maken voor het wandkleed 'Lucht/worden' van Michel Seuphor.

Beluister de podcasts met Netty

Klik op de play-knop om de podcast te beluisteren. Lees verder op deze pagina de uitgeschreven tekst van het interview.

Interview Netty

Lees hier de uitgeschreven tekst van het interview met Netty over het werk ‘Lucht/worden'. Klik op de foto van het werk voor een grote weergave.

Olof: We kijken naar het kunstwerk lucht en worden van Michel Seuphor als ik het goeduitspreek. Nou ik zit hier met Netty. Netty jij hebt hem zelf uitgekozen, wat zie je?

Netty: Ja. Ik zie een stuk zee, een verregaande horizon en de ondergaande zon. En dat herinnert mij aan mijn man. Mijn man komt van het westen, van de zee.

Olof: Aan de westkant van de zee?

Netty: Hij woonde in het westen aan zee.

Olof: Oh zo, dus echt aan zee.

Netty: Ja ja.

Olof: En de kleuren zijn heel bijzonder, wat vind jij daarvan?

Netty: Ik vind dat hele mooie kleuren. Ik hou sowieso heel erg van blauw en die ondergaande zon maakt het gewoon heel apart. Heel veel kleurscharkeringen. En het is ook met een speciale reden, omdat ik het zo mooi vind en het ons samen bindt. Ik hou van de zee en hij komt van de zee. En daarom hebben we ervoor gekozen om dit kunstwerk te kiezen bij onze trouwerij, als 1 van de locaties waar wij foto's hebben gemaakt.

Olof: Oh dus jullie hebben een foto waar jullie voor het kunstwerk staan, hier op de Noordgalerij?

Netty: Ja.

Olof: Want het is een heel groot wandkleed. Kun je nog iets meer vertellen over de sfeer die het oproept bij jou?

Netty: Het roept bij mij ontspanning op. Als ik even mijn hoofd wil leegmaken ga ik het liefst even naar de zee. Gewoon even daar lopen, koffie drinken. Net wat er is. 's Winters is er niet zo veel open, maar dan is het gewoon lekker om even door te waaien en hoofd leeg, gewoon lekker.

Olof: Oke dus ik hoor leeg en kalm en rust. Heb je nog meer gevoel wat het oproept?

Netty: Nou zin om gewoon weer even nieuwe zin te krijgen in alles wat je moet doen.

Olof: Aha dus energie en weer opladen?

Netty: Ja.

Olof: Prachtig, toch?

Netty: Ja ik word er echt altijd heel erg rustig van.

Olof: Ja ik zie het, het doet echt iets met je he. Heb je dan ook als je op kantoor bent en je wilt rustig worden dat je er naar toe wandelt of even naar toe gaat?

Netty: Nee dan heb ik zo iets bij mezelf: wanneer is het weekend, gaan we naar mijn schoonmoeder en kunnen we het dan zo plannen dat we ook nog even naar zee gaan.

Olof: Mooi!

Netty: Eerder toen de kinderen klein waren dan legden we ze daar ook op bed en gingen wij naar de zee, ja!