Open Monumentendag 2023

Het Huis der Provincie in Arnhem is op 9 september 2023 tussen 10:00 en 16:00 uur geopend. Het thema dit jaar is 'Levend Erfgoed'. Ook zetten we de deuren van Museum Kam in Nijmegen tijdelijk open voor een rondleiding op 9 en 10 september.

Ook dit jaar opent het Gelderse Huis der Provincie de deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst, historie, architectuur en muziek. Kom kijken en luisteren naar een prachtig aanbod “Levend erfgoed”. We nemen je mee “op maat” door al het moois in en rond het monumentale gebouw aan de Markt 11 te Arnhem. Natuurlijk staat er ook een kop koffie of thee voor u klaar. U bent van harte welkom! 

Ontdek op eigen gelegenheid

Loop op eigen gelegenheid en in eigen tempo de route en maak kennis met de historie en architectuur in en om Huis der Provincie. Een routebeschrijving is verkrijgbaar bij de ontvangstbalie.

Rondleidingen “Historie en Architectuur”

Dit is een rondleiding met gids en start doorlopend bij voldoende aanmeldingen.

Rondleiding Gelderse Kunstcollectie

Dit zijn rondleidingen met gids, voor de tijden zie het programma hieronder.

Provincie Gelderland is ambassadeur voor de Gelderse beeldende kunst. De kunstwerken hebben allemaal op één of andere manier een relatie met Gelderland. We willen dat iedereen onze kunstcollectie kan beleven. Van Kitty tot Keti Koti; 70 jaar kunstopdrachten van provincie Gelderland. Dat is de titel van de kunstrondleiding. 

Tijdens de rondleiding kom je niet alleen meer over de kunst te weten, maar ook over de tijdgeest in de jaren vijftig, de jaren tachtig en het heden. En staan we stil bij de nieuwste aanwinst: 'Into the deep loving darkness'; een kunstwerk van kunstenares Patricia Kaersenhout over het koloniale slavernijverleden van Gelderland.

Guus Tangelder BigBand

Tijdens het jubileumjaar van de Guus Tangelder Big Band presenteert dit professionele Gelders Jazzorkest een speciaal programma ter gelegenheid van de Nationale Open Monumentendag in samenwerking met het fameuze Charivari trio. De optredens zijn traditiegetrouw op het bordes voor het Huis der Provincie. Dit jaar is het voor de laatste keer dat de Guus Tangelder Big Band is te beluisteren tijdens de Open Monumentendag. 

Voorafgaand- en aansluitend op het buitenconcert is binnen in het provinciehuis muziek te horen uitgevoerd door het Chinese dwarsfluit-talent Qisheng Zeng begeleid door pianist Joe Flore. Ook het Charivari trio is op andere momenten te beluisteren in het Provinciehuis.

Programma

Vanaf 10.00 uurRondleiding met routebeschrijving op eigen gelegenheid
 Rondleiding Historie en Architectuur (Vanaf 8 personen continu)
11.00 – 12.00 uurRondleiding Kunstcollectie 
11.30 – 12.15 uurOptreden Guus Tangelder BigBand
13.30 – 14.30 uurRondleiding Kunstcollectie 
13.30 – 14.15 uurOptreden Guus Tangelder BigBand
14.30 – 15.30 uur Rondleiding Kunstcollectie 
Vanaf 10.00 uur
Rondleiding met routebeschrijving op eigen gelegenheid
 
Rondleiding Historie en Architectuur (Vanaf 8 personen continu)
11.00 – 12.00 uur
Rondleiding Kunstcollectie 
11.30 – 12.15 uur
Optreden Guus Tangelder BigBand
13.30 – 14.30 uur
Rondleiding Kunstcollectie 
13.30 – 14.15 uur
Optreden Guus Tangelder BigBand
14.30 – 15.30 uur 
Rondleiding Kunstcollectie 

 

Verhinderd op 9 september?

De Gelderse kunstcollectie is ook online zichtbaar op www.CollectieGelderland.nl
Een optreden van de BigBand op een ander moment zien? Bekijk www.guustangelder.nl/agenda

Open Monumentendag in Gelderland

Bekijk welke monumenten in Gelderland gratis te bezichtigen zijn, dit weekend.

Rondleiding Museum Kam Nijmegen 9 én 10 september

Tijdens de Open Monumentendagen van 2023 op 9 en 10 september slaan we de deuren van Museum Kam tijdelijk voor je open. Tijdens een rondleiding vertellen twee collega's je meer over de bijzondere geschiedenis van het pand, de grote renovatie en de eerste collectiestukken op zaal. Je kunt hen al je brandende vragen stellen. De rondleiding duurt ongeveer een half uur.

Verplicht aanmelden

Boek een gratis ticket onze speciale ticketpagina. Kies een van de beschikbare tijdsloten op een van de twee Open Monumentendagen. Vul je gegevens in. Vervolgens ontvang je je ticket(s) in je mailbox. De tijd op je ticket is het startmoment van de rondleiding. Onze collega's ontvangen je bij de entree van Museum Kam aan Museum Kamstraat 45.

Wacht niet te lang, we verwachten dat de rondleiding snel vol geboekt zijn. Aanmelden kan via  Rondleiding door Museum Kam | Valkhof Museum