Dynamisch Reisinformatie Systeem (DRIS)

In Flevoland, Gelderland en Overijssel zijn de displays met dynamische reisinformatie (DRIS) bij bushaltes verouderd. Daarom worden alle huidige DRIS-displays verwijderd.
Bus bij bushalte

De komst van nieuwe dynamische reisinformatiesystemen betekent een nog betere reisinformatie voor u als reiziger. Omdat we voor openbaar vervoer nauw samenwerken met provincies Flevoland en Overijssel, doen we ook dit samen.

 

Nieuwe kleuren en technieken

Door het gebruik van kleuren en nieuwe technieken kunnen we elke reiziger van nog betere en betrouwbaardere reisinformatie voorzien. Zoals audiobegeleiding voor slechtzienden en een verscherpt contrast voor een betere leesbaarheid.

Displays vervangen

In de meeste situaties wordt het oude display vervangen voor een nieuw exemplaar, maar deze kan ook definitief verwijderd worden. De provincies hebben ieder bepaald bij welke haltes nieuwe DRIS-displays komen en bij welke haltes ze worden weggehaald. Deze keuze is gebaseerd op het aantal instappers. Haltes met (relatief) veel instappers krijgen een nieuw DRIS-display. Bij haltes met (relatief) weinig instappers wordt het DRIS-display verwijderd.

Dienstregeling

Als het DRIS-display bij uw bushalte verdwijnt, dan kunt u de dienstregeling op de halte blijven gebruiken. Deze dienstregeling (ook wel haltevertrekstaat genoemd) is te vinden in het bushokje of bevestigd aan de haltepaal op uw bushalte. De dienstregeling is ook online te raadplegen via 9292.nl, bij de vervoerder of een andere reisplanner.

Vragen?

De bushaltes zelf blijven bestaan en ook de reistijden of tarieven veranderen niet door de vernieuwing van de displays. Omdat we voor openbaar vervoer nauw samenwerken met provincies Flevoland en Overijssel, doen we ook dit samen. Provincie Overijssel is eindverantwoordelijk voor het vervangen van alle digitale informatieborden in Flevoland, Gelderland en Overijssel. Meer informatie staat op www.overijssel.nl/bushaltes. Als u vragen heeft over bijvoorbeeld de werkzaamheden, de planning of de locaties van nieuwe displays, kunt u een mail sturen naar provincie Overijssel. Provincie Overijssel beantwoordt uw vragen mede namens provincies Flevoland en Gelderland.