Sta er eens bij stil, waar uw eten vandaan komt
Elke dag ligt er eten op uw bord. Maar wat is daar allemaal voor nodig? Gelderse boeren en tuinders zorgen voor gezonde, lokale producten. Daarmee geven zij extra smaak aan uw maaltijd.
De landelijke ‘Week van Ons Eten’ wordt elk jaar georganiseerd door stichting Dutch Food Week. Provincie Gelderland doet hier actief aan mee. Zo laten we onze waardering zien voor de boeren, tuinders en andere voedselmakers in Gelderland.
We willen ook de band tussen voedselmakers en inwoners versterken. Tijdens de week zijn er veel activiteiten: open dagen, proeverijen, markten, lessen en bijeenkomsten. Niet alleen de productie van voedsel staat centraal, maar ook onderwerpen als gezond eten en voedselonderwijs. Kijk op De Week van Ons Eten voor het volledige programma en de tijden.
Hoe meer plekken in Gelderland meedoen, hoe dichter we ons eten bij de mensen brengen. U kunt zelf ook iets organiseren. Of u nu boer bent, tuinder, docent, winkelier of vrijwilliger – samen zetten we lokaal voedsel in de schijnwerpers.
Een paar ideeën: