De Week van Ons Eten

De Week van Ons Eten is van 5 tot en met 12 oktober 2024. Tijdens deze week wordt in heel Nederland aandacht gegeven aan de waarde van ons eten en staat de verbinding tussen boer en burger centraal.

In de Week van Ons Eten zijn er tal van activiteiten te bezoeken, zoals open dagen, proeverijen, congressen en markten. Niet alleen de voedselproductie staat centraal, ook onderwerpen als educatie over voedsel verbouwen en wat wij eten krijgen volop aandacht. 

Meld een activiteit aan 

Iedereen die een bijdrage levert aan voeding in de breedste zin van het woord kan in deze week zijn activiteit extra onder  de aandacht brengen. Of u nu een boerderij, een restaurant of een foodservicebedrijf hebt, samen maken we De Week van Ons Eten! Wilt u hier ook deel van uitmaken? Deel dan ook uw activiteit op de website van De Week van Ons Eten!

Waardering voor de boer: de Waarde-Ring

Kent u iemand die zich sterk maakt voor de verbinding tussen de boer/tuinder en de burger? En vindt u dat hij of zij daarvoor onze waardering verdient. Nomineer hem/haar dan voor de Waarde-Ring.

Activiteiten in Gelderland tijdens de Week van Ons Eten

Er is voor ieder wat wils. Van lekker (uit) eten met streekeigen producten tot met de klas naar een boer: Steeds staat de verbinding tussen boer en burger centraal. Er zijn de volgende activiteiten:  

  • Waarde-Ring: uitreiking van de Waarde-Ring op feestelijke gelegenheid;   
  • Bezoek een erf: voedseleducatie door bezoek van schoolklas aan een boer/verwerker;  
  • Streekproducten in het schap: producten van Gelderse bodem in de plaatselijke supermarkten  
  • Gelderse fiets- en smulroutes langs boerenerven   
  • Streekeigen menu op de kaart: In verschillende Gelderse restaurants staat een gerecht/menu op de kaart met Gelderse streekproducten. 
  • Open erven: Boeren en tuinders stellen hun erf open voor bezoekers en vertellen over hun bedrijf. 

Kijk op De week van ons Eten om te zien waar activiteiten zijn en op welke datum. De komende tijd plaatsen de deelnemers zelf hun activiteiten op deze website.