Het dorpse in de wijk

Een buitenruimte met goede voorzieningen zorgt ervoor dat buurtbewoners elkaar tegenkomen. Kinderen, volwassen en ouderen. Dat is de basis voor een sterk sociaal netwerk.
3 kinderen spelen op de voorgrond in de modder met gebouwen op de achtergrond

Dit draagt er bijvoorbeeld aan bij dat ouderen langer zelfstandig in de eigen buurt blijven wonen. Ze kennen de mensen in de buurt en voelen zich veilig.

Oudere vrouw in een moestuin achter het huis

 

Samen aan de slag!

Moestuin Havenpark in Apeldoorn is een collectief moes- en fruittuinproject. Het ligt tussen de daklozen- en verslaafdenopvang de Ambacht en een nieuwbouwwijk. Bewoners, vrijwilligers en cliënten kunnen daar samen aan de slag. Onkruid wieden, zaaien en oogsten. Maar je kunt ook langkomen voor een kop koffie in ’s Huussie, midden in de tuin. 

 

Ontmoetingsplekken in de buurt

De Eglantier in Apeldoorn is een mooi voorbeeld van een goed functionerend wijkcentrum. Het toevoegen van de woningen heeft tot verbreding van het totale woningaanbod geleid. Senioren hebben nu de mogelijkheid om te verhuizen naar een appartement binnen de eigen omgeving. Een opknapbeurt van de plintfuncties zorgt voor een aantrekkelijk aangezicht.

twee schommelende kinderen voor een appertementencomplex

Nieuw: Atlas Beweegvriendelijke Omgeving

Hoe wordt de openbare ruimte in Nederland/Gelderland ingericht, zodat deze uitnodigt om te bewegen, spelen en sporten? Dat vind u in de Atlas Beweegvriendelijke Omgeving : dé centrale plek voor inspirerende voorbeelden en voor een beweegvriendelijke omgeving. Kent u een beweegvriendelijke locatie in uw omgeving en staat die niet op de kaart? Vul dan het formulier in. Ook vind je op deze site handige tools om je omgeving nog beweegvriendelijker te maken.