De stad als sportschool

Sporten in de buitenlucht wordt steeds populairder. Het aantal bootcampers, hardlopers en wielrenners is de laatste jaren enorm toegenomen.
een aantal mensen doet Thai Chi in een park in Apeldoorn, terwijl andere kijken

Met een steeds groter aanbod aan sporten, zowel georganiseerd als ongeorganiseerd is de keuze enorm. De stad is een ware sportschool geworden en daarmee is sport een integraal onderdeel van de stad.

een cirkel van mensen die planken in het park

 

Sportplekken in de buurt

Grote, toegankelijke sportvelden en -plekken bieden verschillende sporters de ruimte. Zowel na als naast elkaar, om naar eigen inzicht te kunnen sporten.

 

Urban sports

De omgeving van het provinciehuis in Arnhem is een skateparadijs, een perfecte plek om tricks te oefenen. Met trapjes, hellingen en leuningen. Een goed voorbeeld van dubbelgebruik in de openbare ruimte.

Op de skate muziek luisteren provinciehuis.

hardlopende mensen in een sneeuwlandschap

 

Creëer een goede basis

Sporten met slecht weer? Liever niet, maar we doen het toch. Totdat blijkt dat het veld ondergelopen is, paden niet begaanbaar zijn door de modder of er teveel takken liggen in het park om nog te kunnen sporten. Zorg voor een goede drainage, een goed fundament onder sportvelden, goed beheer, verlichting en opruimacties na een stevige windhoos.

Nieuw: Atlas Beweegvriendelijke Omgeving

Hoe wordt de openbare ruimte in Nederland/Gelderland ingericht, zodat deze uitnodigt om te bewegen, spelen en sporten? Dat vind u in de Atlas Beweegvriendelijke Omgeving : dé centrale plek voor inspirerende voorbeelden en voor een beweegvriendelijke omgeving. Kent u een beweegvriendelijke locatie in uw omgeving en staat die niet op de kaart? Vul dan het formulier in. Ook vind je op deze site handige tools om je omgeving nog beweegvriendelijker te maken.