Kennisevent Gelderse Buitenkansen

Datum: donderdagmiddag 28 september 2023 Locatie: Van der Valk Hotel (The Glasshouse) Apeldoorn

Ontdek de kracht van een uitnodigende buitenruimte!

Het thema buitenruimte is actueler dan ooit. Mede door de terugloop van sporten en bewegen bij verenigingen en de huidige woningbouwopgave is er steeds meer aandacht en ook meer aandacht nodig voor de (inrichting van) buitenruimte. Daarom organiseert provincie Gelderland in samenwerking met de Gelderse Sport Federatie en haar partners het Kennisevent Gelderse Buitenkansen op 28 september 2023 in Hotel van der Valk in Apeldoorn. 

Doel van deze dag is samen onze partners te laten zien hoe we gezamenlijk de opgaven op het gebied van sporten, bewegen, wonen en nog veel meer op kunnen oppakken. Dit doen we door relevante, opschaalbare, inspirerende en beeldende voorbeelden een podium te bieden. Maar ook door een realistisch beeld te geven van de mogelijkheden en uitdagingen binnen dit thema. Deelnemers gaan met inspiratie, kennis en nieuwe contacten naar huis, waarbij de geleerde lessen gebruikt kunnen worden in hun eigen situatie en werkgebied. Laten we samenwerken om prachtige uitnodigende buitenruimtes te creëren die ons inspireren, verbinden en verrijken. Ontdek de kracht van uitnodigende buitenruimte!

Bekijk de uitnodigingsvideo van onze keynote speaker Vincent Luyendijk, strateeg en innovator voor een duurzame leefomgeving.

Voor wie?

Dit event is geschikt voor professionals werkzaam in de sector ruimtelijk, gezondheid, sport, spel en bewegen

Globaal programma 

 

10.00 - 12.30 Fietstour langs diverse buitenkansen in Apeldoorn*
13.00 - 13.30Inloop en ontvangst
13.30 - 17.30Inhoudelijk programma
17.30 - 18.00Netwerkborrel
10.00 - 12.30 
Fietstour langs diverse buitenkansen in Apeldoorn*
13.00 - 13.30
Inloop en ontvangst
13.30 - 17.30
Inhoudelijk programma
17.30 - 18.00
Netwerkborrel

 

* De fietstour is optioneel binnen het programma. Na aanmelding ontvang je meer informatie over de route. Fietsen zijn beschikbaar vanuit de organisatie.

Keynote Vincent Luyendijk

We zijn allemaal van de afdeling ‘Gezond en Gelukkig Leven’

In de keynote deelt Vincent Luyendijk zijn visie op duurzame en gezonde steden. Hij zoomt in op de rol van de openbare ruimte, sport en bewegen, mobiliteit, groen en aanliggende thema’s.

In een continue slag om de ruimte is het van belang dat we elkaar weten te vinden. Door vraagstukken domein overstijgend aan te pakken ontstaan onvoorziene kansen. Dat vergt het spreken van elkaars taal, het snappen van elkaars uitdagingen en het vinden van gezamenlijke toekomstperspectieven. Tijdens deze presentatie maken we een inspiratiereis langs voorbeelden in binnen- en buitenland. We vinden aanknopingspunten, nieuwe manieren van kijken en bouwstenen voor de toekomst.

‘Je bent namelijk niet van de afdeling sport, de afdeling klimaat of de afdeling mobiliteit. We zijn allemaal van de afdeling gezond en gelukkig leven’ 

Kennissessies

Er worden in de middag 6 sessies georganiseerd. Per ronde kunt u op het aanmeldformulier aangeven welke sessie u wilt volgen. Bij de indeling houden we hier zoveel mogelijk rekening mee.

Aanmelden

U kon zich tot 18 september aanmelden. Heeft u vragen over dit kennisevent? Neem dan contact op met projectleider Anneleen Ypma-Diedering.