Wegvak Gorssel-Eefde

Samen met gemeenten Deventer, Lochem en Zutphen verbeteren we de verkeersveiligheid op de Zutphenseweg (N348) tussen Gorssel en Eefde voor zowel gemotoriseerd verkeer, fietsers en aanwonenden.

Gorssel-Eefde.jpg

Maatregelen 

Op de Zutphenseweg tussen Eefde en Gorssel treffende we de volgende maatregelen:  

  • We verlagen de maximale snelheid van 80 naar 60 km/uur in combinatie met een aangepaste inrichting van de weg. Die inrichting helpt bij het afdwingen van de verlaagde snelheid en waarschuwt voorbijgangers op de woningen met (en het gebruik van) de vele inritten. De bomenrijen langs de weg kunnen hierbij blijven staan.  
  • We doen onderzoek naar mogelijke verbeteringen van de in- en uitritten. 
  • We verbeteren het zicht voor verkeer komende vanaf de Flierderweg.

Meedenken over in- en uitritten

In de verkenningsfase van dit project (2021-2023) vertelden aanwonenden en ook bedrijven dat ze zich zorgen maken over de verkeersveiligheid ter hoogte van hun in- en uitrit op het wegvak Gorssel-Eefde. In reactie hierop hebben we aangegeven maatwerk te willen leveren om tot goede oplossingen te komen.

In mei 2024 organiseren we persoonlijke- of groepsgesprekken over de in- en uitritten op dit wegvak. Alle aanwonenden, grondeigenaren en bedrijven met een in- en uitrit op dit wegvak krijgen eind april 2024 daarvoor een persoonlijke uitnodiging. Voor de gesprekken zijn er ontwerpuitgangspunten voor de in- en uitritten samengesteld.

Persoonlijke gesprekken 

We starten met persoonlijke gesprekken met aanwonenden, grondeigenaren en bedrijven die direct iets van de maatregelen gaan merken:  

  • Gesprekken plannen we in volgens een spreekuurprincipe in het dorpshuis in Gorssel en/of Eefde.  
  • Aanwonenden kunnen zich ook met meerdere personen aanmelden voor een groepsgesprek. 
  • We gaan uit van ongeveer 20 minuten per gesprek. Op die manier kunnen de aanwonenden als eerste input leveren voor de inrichting van hun directe omgeving.  
  • Tijdens het gesprek laten we op ontwerptekeningen zien welke aanpassingen we aan de weg, het fietspad of de omgeving willen doen.  
  • We geven uitleg over wat al vaststaat en waar nog over gesproken kan worden. Waar mogelijk passen we de ontwerpen aan.

Openbare inloopbijeenkomst 

Nadat de persoonlijke- of groepsgesprekken zijn afgerond en het ontwerp mogelijk is aangepast, organiseren we een inloopbijeenkomst voor iedereen. Zodra de datum bekend is, maken we dat bekend op deze website, in de nieuwsbrief en via de krant.