Werkzaamheden Prins Willem Alexanderbrug N323 Beneden-Leeuwen - Echteld

Provincie Gelderland voert van maandag 8 juli t/m vrijdag 12 juli 2024 onderhoud uit aan het asfalt van de N323 en de Prins Willem Alexanderbrug gelegen in deze weg. Dit is onderdeel van de grote onderhoudswerkzaamheden die de komende jaren aan de N323 en de brug gaan plaatsvinden.
Gepubliceerd op: 18-juni-2024

Wat gaan we doen?

De komende jaren wordt er gewerkt aan de N323 tussen Echteld en Beneden Leeuwen. De Prins Willem Alexanderbrug op deze weg is een complexe brug. De brug is in de afgelopen tijd volledig geïnspecteerd en hierbij is bepaald welk onderhoud noodzakelijk is. Het grootschalige onderhoud staat gepland in 2026-2027, maar niet alle onderdelen kunnen tot dan wachten. Daarom wordt dit jaar gestart met het vervangen van het verouderde asfalt. In het voorjaar van 2025 worden de voegovergangen vervangen en in 2026-2027 vindt groot onderhoud aan de N323 plaats. 

Afsluitingen en omleidingen 

De Prins Willem Alexanderbrug is van maandag 8 juli 07.00 uur t/m vrijdag 12 juli 2024 20.00 uur afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer.

  • Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer vanuit het westen richting Beneden-Leeuwen via de A2 en N322 omgeleid en verkeer vanuit het zuiden richting Echteld via de A50 en A15. Omleidingen zijn aangegeven met borden langs de weg en zijn te vinden op www.bereikbaargelderland.nl.
  • De naastgelegen parallelweg blijft open voor hulpdiensten, fietsers, voetgangers en landbouwvoertuigen tot maximaal 45.000 kg. 

Samenwerken voor veilig verkeer

Bij het werken aan de weg doet de provincie er alles aan om de overlast zo min mogelijk te laten zijn. Maar hinder is niet te vermijden. De periodes van afsluitingen en het gebruik van omleidingsroutes houden we zo kort mogelijk. En het resultaat is een mooie nieuwe weg met verkeer dat vlot en veilig doorstroomt. We roepen weggebruikers op om zich aan de omleidingsroutes te houden, aanwijzingen op borden én van verkeersregelaars op te volgen, zich aan de maximumsnelheid te houden en op medeweggebruikers te letten. Zo houden we rekening met elkaar én werken we samen aan veilig verkeer.

Meer informatie

De komende jaren vindt onderhoud plaats aan de N323 tussen Echteld en Beneden-Leeuwen. Kijk voor de meest actuele informatie op onze webpagina.

Persvragen

Bent u op zoek naar informatie voor pers of heeft u vragen?