Evenementen klimaatneutraal organiseren, het kan beslist

In de Gelderse klimaatcampagne laten Gelderlanders zien hoe ze samen met anderen duurzamer, energiezuiniger én zich aanpassen aan de klimaatverandering.
Gepubliceerd op: 24-november-2022

Alexander (49) maakt de NN Zevenheuvelenloop zo duurzaam als maar kan. Zijn verhaal is een inspiratie voor andere organisatoren van bekende Gelderse evenementen zoals Zwarte Cross en Nijmeegse Vierdaagse en zeker ook voor organisaties die lokaal kleinere evenementen organiseren. Lees of bekijk het verhaal van Alexander.

 Water uit een zeewierzakje

“We willen reclame maken voor de hardloopsport”, benadrukt Alexander. “Als je daar veel mensen enthousiast voor krijgt met gave evenementen, dan hoort daar ook de zorg bij voor wat al die mensen achterlaten in de omgeving.” Het klinkt zo logisch. Maar is het ook zo makkelijk? Als loper krijg je onderweg water uit een zeewierzakje en kies je of je wel of geen gerecyclede medaille wilt hebben. Samen zijn we verantwoordelijk voor ons klimaat.

Gelderse klimaatcampagne

Gelderlanders vertellen hoe ze samen met anderen onze wereld duurzamer en energiezuiniger maken. Het motto is: ons klimaat, jouw omgeving, jouw invloed. In de campagne staan de Gelderlanders zelf centraal. De provincie vond diverse mensen bereid om te vertellen en te laten zien hoe zij, samen met anderen klimaatmaatregelen nemen. Hiermee laten ze zien dat je wel degelijk invloed kunt uitoefenen, zeker als je samenwerkt met anderen. Daarnaast is op de website informatie te vinden over het betreffende onderwerp. Bijvoorbeeld over het Energieloket.

Hoe klimaatbestendig voetbalt Gelderland?

De onderwerpen van de campagne gaan over klimaat in de volle breedte. Dus ook over voedsel, mobiliteit, ondernemen en wonen. Het gaat dan vooral om gezamenlijke oplossingen en inspiratiebronnen. Zou er bijvoorbeeld in Gelderland al een voetbalvereniging bestaan die zorgt voor een 100% klimaatbestendige kantine, voetbalveld en voetbalkleding?

Hoe oefenen Gelderlanders samen invloed uit op hun omgeving en klimaat?

De zoektocht naar de goede voorbeelden gaat nog verder de komende tijd. Er zullen nog meer verhalen verschijnen. Wie een aansprekend verhaal heeft over een groep mensen die samen klimaatmaatregelen nemen is van harte welkom om zich te melden. Meer informatie hierover is te vinden op onsklimaatjouwinvloed.nl. Hier is ook meer informatie te vinden én de eerdere filmpjes over de andere thema’s. Delen mag natuurlijk.

Persvragen

Bent u op zoek naar informatie voor pers of heeft u vragen?