Wie wilt u nomineren voor de Waarde-Ring 2024?

De Waarde-Ring is een onderscheiding voor iemand die zich bijzonder inzet om de verbinding tussen boer/tuinder en burger te versterken. Iedereen kan mensen aandragen voor deze nominatie. De uitreiking is tijdens de Week van Ons Eten van 5 tot en met 12 oktober 2024. Wie wilt u in het zonnetje zetten?
Gepubliceerd op: 5-juni-2024

Wordt u ook blij van een bezoek aan een landwinkel of een bakker die brood bakt van tarwe uit de regio? Of van een agrariër die zijn erf openstelt voor bezoek, en/of verse producten vanuit zijn bedrijf verkoopt? Of waardeert u die vrijwilliger die lokale producten rondbrengt? We hebben uw inzending nodig om mee te helpen 3 bijzondere, Gelderse verbinders in het zonnetje te zetten. 

Verbinding tussen boer/tuinder en burger 

Diverse provincies in Nederland reiken tijdens de De Week van Ons Eten de Waarde-Ring uit. Ook Gelderland doet mee. We reiken aan 3 mensen een onderscheiding uit die zich het afgelopen jaar bijzonder hebben ingezet om de verbinding tussen boer en burger te versterken. Dat kunnen boeren/tuinders/telers zijn, maar ook directeuren van scholen of bedrijven, bestuursleden of medewerkers van organisaties, noem maar op.  

Wie kunt u nomineren  

We hebben een aantal punten op een rijtje gezet die kunnen helpen om zelf in te schatten of iemand in aanmerking komt. Als degene die u wilt nomineren bijdraagt aan één of meerdere onderwerpen die we hier noemen, dan kunt u hem/haar nomineren:  

  • toont bijzondere inzet om de band tussen boer/tuinder/teler en burger te versterken; 
  • heeft draagvlak bij mensen in de omgeving; 
  • is een voorbeeld in ondernemerschap/optreden; 
  • draagt de waarden uit van de Week van ons Eten: gezondheid, duurzaamheid en goed leven; 
  • produceert/levert inzet in Gelderland; 
  • brengt herkomst onder de aandacht van Gelderse producten/ingrediënten;  
  • draagt actief bij aan voorlichting en voedseleducatie van jong tot oud. 

 De genomineerde hoeft niet aan alle 7 punten te voldoen. Maar hoe meer punten van toepassing zijn hoe groter de kans om bij de 3 beste uit te komen. 

De selectiecommissie heeft als wens mensen te nomineren uit de verschillende regio’s van Gelderland, uit verschillende agrarische sectoren en en uit 3 verschillende categorieën; Educatie, Innovatie en Extensieve landbouw (bijvoorbeeld biologisch of natuurinclusief). Ze houdt daar bij de beoordeling van de nominaties rekening mee.  

Stuur uw nominatie in voor 1 augustus 2024

Op 1 augustus 2024 sluit de mogelijkheid om personen aan te dragen voor nominatie. Provincie Gelderland nodigt de genomineerden uit voor de uitreiking tijdens een feestelijke bijeenkomst in De Week van Ons Eten.

Zelf meedoen aan De Week van Ons Eten: Meld uw activiteit aan  

Iedereen die de band tussen boer en burger wil versterken kan meedoen aan De Week van Ons Eten. Of u nu een boerderij, een restaurant of een foodservicebedrijf hebt, of met een schoolklas de boer op gaat, samen maken we De Week van Ons Eten!  

Doe ook mee! Deel uw activiteit op de website van De Week van Ons Eten

Op de Gelderse website van de week van ons eten vindt u meer informatie over de Gelderse aanpak. 

Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via provincieloket@gelderland.nl