We verwelkomen de wereld tijdens WK Volleybal Vrouwen 2022

Van 23 september tot en met 15 oktober 2022 vindt het FIVB WK Volleybal Vrouwen 2022 plaats in Gelderland. De wereldkampioenschappen zijn één van de grootste evenementen die ooit in Gelderland hebben plaatsgevonden.
volleybalteam rond een pilaar
Gepubliceerd op: 23-september-2022

Op 22 september 2022 start het WK met een teampresentatie in het centrum van Apeldoorn. Vanaf 23 september tot en met 15 oktober worden wedstrijden gespeeld in GelreDome in Arnhem en Omnisport in Apeldoorn.

Het WK Volleybal voor Vrouwen belooft een groot Gelders feest te worden, met activiteiten en reuring door heel Gelderland. U kunt niet alleen genieten van volleybal op het hoogste niveau, het evenement belooft ook een groot Gelders feest te worden, met festiviteiten en sportactiviteiten door de hele provincie Gelderland heen... Zo zijn er in Gelderland 39 netsportveldjes geplaatst en vinden er meer dan 438 breedtesportactiviteiten plaats in de 31 Gelderse gastgemeenten. 

Meer dan alleen topsport: heel Gelderland doet mee!

De 24 deelnemende landenteams verblijven in 31 Gelderse gastgemeenten. Die organiseren samen met scholen, verenigingen en bedrijven allerlei activiteiten en evenementen met het bezoekende land. In speelstad Arnhem is bijvoorbeeld op de Markt een groot beachvolleybalveld te vinden met sport activiteiten voor iedereen. Ook Gelderse gemeenten die geen gastgemeente zijn, gebruiken het WK om hun inwoners in beweging te brengen. Bijvoorbeeld met een gratis WijkFun-pakket. Dat gebeurt onder andere in Wageningen, Culemborg en Putten. 

39 netsportvelden in Gelderland

In aanloop naar het WK lanceerden we een subsidieregeling voor netsportvelden. De regeling is zo’n groot succes dat we het totale bedrag dat voor de subsidie beschikbaar is, verhoogden om aan alle aanvragen te voldoen. In totaal zijn er maar liefst 39 veldjes in Gelderland geplaatst. Het metalen net van het netsportveld kan tegen een stootje en is in hoogte verstelbaar. Zo kunnen er verschillende sporten worden gespeeld, zoals volleybal, badminton, tennis en voetvolley. 

Gezond, duurzaam en smaakvol eten in Gelre Food Plaza

Tijdens dit WK presenteren de organisatoren, Nevobo en TIG Sports, samen met JOGG, Foodvalley NL, Sportcentrum Papendal, Eat2Move en provincie Gelderland een uniek nieuw concept: Gelre Food Plaza. In Gelre Food Plaza bij speellocatie Gelredome, kunnen bezoekers genieten van gezonde, duurzame én smaakvolle voeding. Nederland is koploper op het gebied van technologie en innovatie van voeding. De initiatiefnemers willen laten zien welke mogelijkheden er zijn op het gebied van gezonde én duurzame voeding . Gedeputeerde Jan Markink: “Sport en gezonde voeding gaan goed samen. Het WK Volleybal is dan ook een mooie plek om bezoekers te inspireren met lekker, duurzaam en gezond eten.”

Kom de volleybaldames aanmoedigen

Vanaf 23 september 2022 speelt het Nederlandse team haar eerste ronde wedstrijden in Gelredome Arnhem. Er zijn nog kaarten beschikbaar! 

  • 23 september, 20.00 uur: Nederland - Kenia
  • 25 september, 16.00 uur: Nederland – Kameroen
  • 28 september, 20.00 uur: Nederland – Puerto Rico
  • 30 september, 20.00 uur: Nederland – België
  • 2 oktober, 16.00 uur: Nederland – Italië

Hierna vindt de tweede ronde plaats in Rotterdam en Polen. De finales zijn van 11 tot en met 15 oktober 2022 in Omnisport Apeldoorn.