Vrijwilligers zijn onmisbaar voor Gelderland

Vrijwilligers zijn onmisbaar. In Gelderland alleen al zijn bijna 1 miljoen vrijwilligers actief. Onder andere bij sport, landschap en natuur, erfgoed en cultuur, buurthuizen en in het onderwijs. 7 december 2023, op de Dag van de Vrijwilliger, bedanken we al deze mensen voor hun inzet. Zij houden Gelderland draaiende.
Gepubliceerd op: 7-december-2023

Vrijwilligerswerk zorgt voor echt contact

Onderzoek laat zien dat vrijwilligerswerk ervoor zorgt dat verschillende mensen elkaar ontmoeten, contact maken, elkaar leren kennen en omzien naar elkaar. Deze betrokkenheid draagt bij aan hechte gemeenschappen en aan het thuis voelen in Gelderland. Échte contacten, in plaats van digitale.

Onmisbaar

Vrijwilligers verrichten allerlei activiteiten die onmisbaar zijn in onze samenleving. Denk bijvoorbeeld aan de coach van het handbalteam, de natuurvrijwilligers die wilgen knotten, de mensen die in de buurthuizen koffieschenken, de vrijwilligers die de molens draaiende houden en de klaar-overs die kinderen helpen oversteken. Activiteiten die zorgen dat het prettig wonen is in Gelderland. 

Verbind je buurt!

Wij zetten ons in om deze vrijwillige inzet te ondersteunen. Zo hebben we samen met het Oranje Fonds ‘Verbind je buurt!’ opgezet. Dit fonds ondersteunt sociale initiatieven met een subsidie. Daarbij gaat het om initiatieven die mensen met elkaar en/of de samenleving verbinden en waarbij vrijwilligerswerk een belangrijke rol speelt. Deze inzet van Gelderse vrijwilligers is goud waard!