Studenten doen onderzoek naar gebruiksmogelijkheden park Blauwe Bergen

Een groep master studenten van de Wageningen Universiteit onderzoekt wat mensen van het park de Blauwe Bergen in Wageningen vinden en wat hun wensen en behoeften voor het park zijn.
foto park blauwe bergen
Gepubliceerd op: 28-december-2022

Provincie Gelderland is opdrachtgever. Het onderzoek ‘Participeren met u' is met name gericht op buurtbewoners, maar ook andere inwoners uit Wageningen kunnen meedoen. Via een online vragenlijst en inspirerende bijeenkomsten in de Blauwe Bergen, brengen studenten wensen en ideeën over gebruiksmogelijkheden van het park in beeld. 

Blauwe Bergen

Het park de Blauwe Bergen ligt tussen de Bornsesteeg en de Mondriaanlaan en grenst aan de Nijenoord Allee. Het hoort niet tot het projectgebied van Beter Bereikbaar Wageningen, maar het projectteam ziet wel kansen om wat op het gebied van sociale veiligheid te doen. De provincie bespreekt de uitkomsten van het onderzoek samen met de gemeente en universiteit. En zij kijken samen hoe dit verder te brengen. 

De online vragenlijst kon tot  en met 8 juni 2022 worden ingevuld.

Creatieve bijeenkomsten in het park

Het onderzoek wordt vervolgd met een kleinschalig participatie onderzoek in het park. Hierin werken groepjes op creatieve wijze samen om wensen en ideeën over het park beter in kaart te brengen. 

Data en duur

Afhankelijk van de hoeveelheid aanmeldingen vinden de sessies plaats op donderdag 9 en vrijdag 10 juni in de namiddag. Of maandag 13 juni in de avond. De sessie duren ongeveer 2 uur en worden gegeven in het Nederlands of Engels. Dit ligt aan de voorkeur van de deelnemers. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd. De studenten doen de indeling en de communicatie richting de deelnemers van het onderzoek.