Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat zorgt voor beweging

Op 13 maart 2024 ontvingen 7 nieuwe ideeën een bijdrage om Gelderlanders gezonder, fitter en vitaler te maken. Dit was tijdens de uitreiking van de ‘Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat’ in de TheaterKerk Bemmel.
Gepubliceerd op: 14-maart-2024

Zorg voor bewegen

De Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat had dit jaar als thema: ‘Zorg voor Bewegen’. In totaal kwamen er de afgelopen maanden maar liefst 39 projectaanvragen binnen. De 8 beste projectaanvragen gingen door naar de finale. Op 13 maart mochten de 8 finalisten hun plannen presenteren aan het publiek en een vakjury, in de TheaterKerk in Bemmel. De jury bestond uit onze gedeputeerde Sport Helga Witjes, Erik Lenselink (Beweegalliantie), Mariska Beijer (TeamNL), Christiaan Rademaker (Menzis), Thijs Eijsvogels (RadboudUMC), Kitty Glazenburg (Sportservice Apeldoorn) en René Tönissen (HAN Academie Sport en Bewegen).

De volgende partijen vielen in de prijzen:   

  • Long Alliantie Nederland 
  • De Romei Therapie en Training
  • DreamDIVR 
  • Bas van de Goor Foundation 
  • Fysiotherapie M. van der Ploeg 
  • Pro Persona 
  • Atletiekvereniging Archeus Winterswijk 

De publieksprijs ging naar Pro Persona.

Portret Helga Witjes

Sport en bewegen als medicijn

Sport en bewegen zijn hét medicijn om gezond en vitaal te blijven en de zorg te ontlasten. De 39 aanvragen voor deze Sportstimuleringsprijs laten zien dat er veel partijen zijn die hier een steentje aan bij willen dragen. Mooi dat bovenstaande ideeën met deze prijs uitgevoerd kunnen worden. Zo zorgen we er samen voor dat Gelderland de sportiefste en gezondste provincie van Nederland blijft!

Helga Witjes

Gedeputeerde sport

Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat

Het idee voor de stimuleringsprijs komt van provincie Gelderland en de Gelderse Sport Federatie. Het wordt uitgevoerd onder de vlag van het Gelders Sportakkoord. Elk jaar ontvangen de beste nieuwe ideeën geld om het idee daadwerkelijk uit te voeren. Met het Gelders Sportakkoord en de stimuleringsprijs helpen we om een gezond en vitaal Gelderland te krijgen.