Stenfert Dieren werkt aan leefbaarheid in de wijk

Dieren Stenfert wil een wijk worden waarin bewoners elkaar kennen en naar elkaar omzien, waar het aantrekkelijk wonen is en er kansen zijn voor iedereen. Ook wil de wijk verduurzamen. Steeds meer partijen werken hieraan samen.
Gepubliceerd op: 12-januari-2024

Gedeputeerde Dirk Vreugdenhil bracht donderdag 11 januari 2024 een bezoek aan de wijk om meer te horen over de initiatieven om de leefbaarheid in de wijk te verbeteren. 

Leefbaarheid staat onder druk 

Stenfert is een levendige wijk met veel historie en betrokken partners. Maar de wijk kent ook uitdagingen zoals een grote zorgvraag, energiearmoede en hittestress. 95% van de woningen zijn sociale huurwoningen met lage energielabels. De leefbaarheid staat steeds meer onder druk. De gemeente zet stappen om de veerkracht in de wijk te verbeteren.  Zij werken hierbij samen met woningcorporatie Vivare en bewonersgroep Incluzio. 

Een wijkendeal in de maak? 

Wij hebben bijgedragen aan het programma om de leefbaarheid in de wijk te vergroten. Tijdens het werkbezoek ging Dirk Vreugdenhil in gesprek met inwoners over de veerkracht in de wijk en de ideeën die zij hebben voor een Wijkendeal. Met de woningcorporatie besprak hij de plannen over het splitsen van hoekwoningen. Daarbij worden vrijkomende hoekwoningen opgedeeld in meerdere 1-persoonshuishoudens. Dit is een manier om snel woningen toe te voegen voor alleenstaanden en statushouders.