Provincie stopt de verkoop van de boerderij in Doornspijk

We stoppen met de verkoop van de boerderij in Doornspijk. De verkoopbrochure beschrijft niet scherp genoeg hoe we inschrijvingen beoordelen. Daardoor is de beoordeling moeilijk te controleren, terwijl dit wel moet. Daarom starten wij de verkoop opnieuw met een nieuwe brochure.
Gepubliceerd op: 22-februari-2024

Scherper 

De vertaling van de eisen en wensen naar de uiteindelijke beoordelingscriteria is niet scherp genoeg beschreven in de verkoopbrochure. Inschrijvers wisten zo vooraf niet hoe hun plannen zouden worden beoordeeld. Hierdoor is onduidelijk hoe we uiteindelijk tot de selectie van voorkeurskandidaten zijn gekomen. Dit maakt dat deze beoordeling moeilijk te controleren is. Dat spijt ons zeer. 

Voorkeursvolgorde 

Eind november 2023 hebben we de voorkeursvolgorde bepaald van de kandidaten, waarmee we in gesprek zouden gaan. Naar aanleiding van onze verkoopbrochure hadden zich 14 partijen aangemeld om de boerderij te kopen. Ook hadden zich partijen aangemeld die alleen gronden wilden aankopen. We hebben alle partijen geïnformeerd dat we het verkoopproces afbreken en een nieuwe start gaan maken.  

Biologische boerderij 

Eind 2021 kochten we een biologisch melkveebedrijf met 197 hectare grond, waarvan ongeveer 171 hectare SKAL (biologisch) gecertificeerd is. Met de verkoop van dit agrarische bedrijf willen wij bijdragen aan verschillende provinciale doelen. Zoals stikstofreductie, natuurherstel en verduurzaming van de landbouw. 

Nieuwe start 

Naar verwachting kan rond de zomer de nieuwe verkoop starten, met een nieuwe verkoopbrochure. De gronden worden op dit moment verpacht en het erf en de gebouwen worden beheerd.