Provincie pakt leegstand aan in de haven van Elburg

Met ‘SteenGoed Benutten’ helpt provincie Gelderland gemeenten, om leegstand tegen te gaan. In Elburg maken oude bedrijfsruimten en -loodsen plaats voor 56 nieuwbouwwoningen langs de historische haven.
Gepubliceerd op: 13-maart-2024

Nieuwe Haven 

De Nieuwe Haven moet een aantrekkelijke plek worden om te wonen en te werken. Verouderde loodsen en bedrijfsgebouwen maken plaats voor bedrijfsruimtes en woningen. Er komen 56 duurzame nieuwbouwwoningen en 400 m2 winkelruimte. Van de woningen valt 1/3e in de categorie betaalbaar, zoals sociale huur en middenhuur. 

Portret Dirk Vreugdenhil

Leegstand aanpakken

Met SteenGoed Benutten pakken we leegstand aan, versnellen we de woningbouw en versterken we de leefbaarheid in onze gemeenten. Meer woningen, leefbare dorpen en wijken en minder leegstand!

Dirk Vreugdenhil

Gedeputeerde wonen

Energieneutraal 

De nieuwbouwwoningen voldoen aan de BENG-eisen (Bijna Energie Neutraal Gebouw). Dit betekent dat ze gasloos worden uitgevoerd,  en uitstekend worden geïsoleerd. Ook krijgen de woningen toekomstbestendige installaties zoals warmtepompen. Naast de appartementen is er ruimte voor horeca (broodjeszaak/ijssalon) maar ook detailhandel en dienstverlening. 

SteenGoed Benutten 

Het project ‘Nieuwe haven Elburg’ krijgt een bijdrage van € 500.000 vanuit SteenGoed Benutten. Met dit programma geeft de provincie leegstaande panden en plekken een nieuwe invulling. De Nieuwe Haven wordt naar verwachting medio 2027 opgeleverd.