Olympic Moves brengt middelbare scholieren in Gelderland in beweging

Vrijdag 7 juni 2024 was in Gelderland de 22e editie van Olympic Moves. Meer dan 6.000 middelbare scholieren kwamen in actie tijdens de finales van de grootste schoolsportcompetitie van ons land.
Gepubliceerd op: 13-juni-2024

Sporten geeft plezier

Door Olympic Moves krijgen middelbare scholieren de kans om kennis te maken met verschillende sporten. Met het bijbehorende plezier en een olympische sfeer, passend bij de belevingswereld van jongeren. Zij kunnen zich via Olympic Moves fysiek en sociaal verder ontwikkelen. Belangrijk, omdat juist in de leeftijdscategorie van 12 tot 16 jaar veel kinderen stoppen met sporten. 

Meer dan de helft van alle Nederlandse middelbare scholen deed mee aan Olympic Moves. Na regionale voorrondes tussen ruim 400 middelbare scholen in 11 steden, waaronder Nijmegen, was op 7 juni 2024 op Papendal Arnhem de finale. Hier kwamen ruim 6.000 middelbare scholieren in 18 verschillende sporten in actie.

Enthousiast over sport 

Uit onderzoek blijkt dat Olympic Moves jongeren enthousiast houdt voor sport. En door samen te sporten beleven ze onvergetelijke en fijne momenten. Op Papendal: het trainingscomplex van Nederlandse topatleten, werd een koppeling gemaakt met de aankomende Olympische Spelen in Parijs. Hierbij werden topsporters gebruikt als inspiratie voor de nieuwe generatie. Tijdens de openingsceremonie ontstaken Roos Zwetsloot (skateboarden) en Joel de Jong (para-atletiek) de Olympische vlam.  

Olympic Moves is een initiatief van Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO) en Nederlands Olympisch Comité & Nederlandse Sport Federatie (NOC*NSF). Provincie Gelderland is partner van het evenement. We maken het mogelijk dat de finales van Olympic Moves worden gehouden op Papendal en bij omliggende sportaccommodaties.  

Topsport heeft breedtesport nodig

Heel mooi dat in de topsportomgeving van Papendal de nieuwe generatie tijdens Olympic Moves wordt geïnspireerd om meer te sporten en te bewegen. Want sporten is niet alleen gezond, maar geeft ook plezier en vriendschappen voor het leven. Wie weet zitten er tussen de middelbare scholieren die dit jaar hebben meegedaan aan Olympic Moves straks toekomstige Olympische Spelen winnaars!

Helga Witjes

Gedeputeerde Sport

Foto's Olympic Moves