Hoe houden we de woningbouw onder spanning?

Tot en met 2030 willen we in Gelderland 104.000 woningen bouwen. Maar voor de helft van deze woningen lijkt het erop dat een aansluiting op het stroomnet niet mogelijk is. Hoe voorkomen we dat woningbouw door netcongestie stil komt te liggen? Wat kan er wel?
Gepubliceerd op: 7-mei-2024

Op de korte termijn willen we doorgaan met bouwen, ondanks netcongestie (file op ons elektriciteitsnetwerk). Daarom gaan we aan de slag met de ideeën en oplossingen die er zijn. We nodigen partijen uit die hier ook mee bezig zijn en ervaring hebben op dit gebied. Maar we gaan juist ook op zoek naar onverwachte invalshoeken, met partijen die misschien wat minder voor de hand liggen en die we nog weinig spreken over dit onderwerp. We brengen bijvoorbeeld studenten, juristen, financiers, innovatieve (bouw-)bedrijven, ondernemers, wetenschappers, corporaties, architecten en projectontwikkelaars samen. 

Helpt u de woningbouw aan oplossingen? 

Op 6 juni 2024 brengen we voor 3 concrete woningbouwvraagstukken vraag en aanbod bij elkaar. En we gaan aan de slag. Helpt u ons om buiten de gebaande paden te denken? Met lef, ideeën voor de toekomst en realisme.  

  • Welke oplossingen houden we nu nog niet voor mogelijk?  
  • Of: hoe leren we leven met netcongestie?  
  • Welke aanpassingen aan wet- en regelgeving kunnen we bedenken? 
  • En hoe kunnen verschillende expertisen, werkvelden en invalshoeken elkaar in deze sessie aanvullen?  

We gaan aan de slag met een gebalanceerde groep deelnemers, met verschillende achtergronden en expertises. Mensen die denken in oplossingen. 

Meer weten of aanmelden?

Meer weten over het programma van 6 juni? Of gelijk aanmelden?