Verborgen parels in nieuwe campagne Gelderse Streken

De Gelderse regionale bureaus voor toerisme starten met een nieuwe campagne om bekendheid te geven aan mooie en inspirerende plekken in Gelderland. De campagne ‘Hier beginnen je mooiste verhalen’ gaat vooral over plekken in Gelderland die minder bekend zijn bij toeristen en andere mensen die dagjes uit gaan.
Gepubliceerd op: 4-maart-2024

Gelderse Streken 

De campagne Gelderse Streken is een onderdeel van ons recreatie en toerismebeleid. De 3 regionale bureaus voor toerisme voeren de campagne Gelderse Streken uit, in opdracht van de provincie. Gedeputeerde Peter Drenth: “Toerisme en recreatie is belangrijk voor onze provincie: bijvoorbeeld voor de economie en de leefbaarheid van onze regio’s. Bovendien, Gelderland is een prachtige provincie, en dat vertellen we natuurlijk graag.”  

‘Verborgen parels’

Naast de bekende plekken zijn er heel veel 'verborgen parels', mooie plekken die minder bekend zijn bij het grote publiek. We willen mensen uitnodigen om ook deze plekken te bezoeken. In de campagne betrekken we actief onze inwoners, die tips geven over onontdekte plekken. Dit zorgt voor een natuurlijke spreiding van bezoekers, met meer aandacht voor bijzonderheden en regionale kenmerken. 

Gelderland heeft veel te bieden 

We richten ons met het recreatie en toerismebeleid op het beter bekend maken van wat Gelderland allemaal te bieden heeft en op het verbeteren van het aanbod. Zoals bijvoorbeeld het verbeteren van een routenetwerk voor wandelen, fietsen en paardrijden voor de hele provincie. Door met partners samen te werken aan het vertellen van het Verhaal van Gelderland over de Gelderse geschiedenis ontstaat er een samenhangend aanbod. Daarbij kunt u denken aan verhaallijnen over dezelfde onderwerpen die verspreid over de provincie zijn terug te vinden. Bijvoorbeeld als het gaat over de Romeinen, Hanzesteden, kastelen, buitenplaatsen en landgoederen. 

Portret Peter Drenth

Tips van inwoners

Gelderland is de grootste en de groenste provincie, rijk aan prachtige plekken om te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan de Betuwe met de bloeiende fruitbomen in het voorjaar, of de bijzondere restaurants waar gewerkt wordt met lokale producten. Of een van de meer dan 100 musea in onze provincie. Dus, zoek je een leuk uitje voor het weekeinde, laat je vooral inspireren door tips van onze inwoners. Mijn eigen tip staat er ook tussen

Peter Drenth

Gedeputeerde

Nieuwe aanpak toerisme en recreatie in de maak 

Ondertussen werken we met inbreng van partners en experts aan een nieuwe aanpak voor recreatie en toerisme, passend bij de huidige ontwikkelingen. De bedrijfstak Recreatie en toerisme is enorm aan het groeien. We verwachten dat het aantal buitenlandse bezoekers aan Nederland toeneemt. Ook zoeken inwoners van Gelderland de buitenruimte meer op. Er zijn ook meer plekken nodig vanwege de toename van het aantal woningen. Het belang van toegankelijke plekken om te ontspannen wordt daarmee nog groter.

Campagnebeelden