Gelderland lanceert 8 nieuwe fietsroutes speciaal voor ouderen

Er komen steeds meer hoogwaardige fietsroutes voor mensen die op weg naar hun werk niet in de file willen staan. Schoolroutes worden steeds veiliger en sinds kort zijn er een aantal Doortraproutes. Dit zijn fietsroutes speciaal ontwikkeld voor de oudere fietser.
fietsers
Gepubliceerd op: 10-november-2022

Doortraproutes

Tot het voorjaar van 2022 zijn er al 13 routes ontwikkeld, dit najaar 2022 kwamen daar nog eens 8 routes bij. Namelijk in Apeldoorn – Beekbergerwoud, Beesd, Culemborg, Elst, Harderwijk, Neerijnen, Nijkerk en Scherpenzeel. Dit betekent dat er in totaal 21 Doortraproutes zijn in Gelderland!

Een doortraproute is een comfortabel en leuk fietsrondje van 20 tot 25 km voor ouderen. De route is mooi, groen, over redelijk ruime paden, met weinig obstakels en over relatief veilige wegen en kruispunten. 

Lokaal ontwikkeld

De routes worden in opdracht van de provincie door de Fietsersbond en lokale vrijwilligers ontwikkeld. In het voorjaar van 2022 hebben we meerdere oproepen geplaatst voor testfietsers. Er hebben flink wat testfietsers meegedaan op verschillende routes. Op basis van hun feedback hebben we diverse routes verbeterd.

Alle Doortraproutes zijn gepubliceerd op de website van de fietsersbond De routes zijn hier beschikbaar als:

1. PDF met routekaart, routebeschrijving en nadere informatie. Hierop staan ook opletpunten, bankjes en horeca aangegeven.
2. GPX- track via de Fietsersbond Routeplanner
3. App: Fietsersbond Routepanner app

Veilig fietsen tot je 100ste

De Doortraproutes maken onderdeel uit van het landelijke programma Doortrappen. Het programma Doortrappen is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Fietsen helpt ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam te blijven. Het programma Doortrappen heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen.

Meer informatie

Meer informatie over het programma is te vinden op onze pagina over doortrappen en op de website van doortrappen.