Gelderland laat zich horen op GrondFest

Provincie Gelderland is 1 van de initiatiefnemers van GrondFest. Hét festival voor iedereen die werkt met en voor de democratie, en juist ook voor wie dat (nog) niet doet.
Irma Sluis en Iris Wijnen, sprekers tijdens GrondFest
Gepubliceerd op: 28-september-2022

GrondFest is op 30 september en 1 oktober 2022 in Nijmegen. Verwacht 2 dagen vol lezingen, debatten, rondleidingen en workshops. En ook met theater, VR-ervaringen, activiteiten voor de jeugd en elkaar ontmoeten. 

5 bijeenkomsten

Provincie Gelderland geeft als 1 van de initiatiefnemers een aantal workshops en bijeenkomsten tijdens het festival. Zo vertelt gebarentolk Irma Sluis over haar ervaringen waar doven en doventolken tegenaan lopen in onze samenleving. Eva Rovers (schrijver en pleitbezorger voor het klimaatburgerberaad) nodigt geïnteresseerden uit voor een mini-burgerberaad. 

Er zijn workshops over nepnieuws en gevolgen van shame sexting en sextortion voor jongeren bij het doorsturen van berichten. De Wageningen University & Research (WUR) sluit op zaterdag 1 oktober het programma af met een bijzondere TikTok sessie over klimaatverandering en klimaatadaptatie. 

Het thema van deze GrondFest editie is ‘Democratie laat je horen.’ 

 

John Berends

Laat je horen

We leven in een tijd waarin de democratische cultuur wereldwijd onder druk staat, en niet iedereen het belang van democratie vanzelfsprekend vindt. Júíst daarom vinden we het als provincie Gelderland belangrijk om met elkaar het gesprek aan te blijven gaan. Daarom laten wij ons ook horen op GrondFest in Nijmegen.

Commissaris van de Koning John Berends

Provincie Gelderland