Gelderland kleurt oranje voor Orange the World

In de strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes sluit Gelderland zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarom kleurt van 25 november tot 10 december 2022 het Huis der Provincie elke avond oranje en wappert de Orange the World-vlag. Ook veel Gelderse gemeenten doen mee.
Provinciehuis_met_oranje_verlichting
Gepubliceerd op: 25-november-2022

Jaarlijkse Orange the World-campagne

Aan Orange the World doen meer dan 100 landen mee. De aftrap is op 25 november en de campagne eindigt op 10 december 2022, de zogeheten wereldwijde ‘16 Dagen van Actie tegen Geweld tegen Vrouwen’. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes. Internationaal kleurden eerder bijvoorbeeld Times Square, de Niagara Falls en de Brandenburger Tor al oranje. Ook veel Gelderse gemeenten doen dit jaar (opnieuw) mee. Gemeenten zoals Arnhem, Oude IJsselstreek, Nijmegen, Apeldoorn, Wijchen, Beuningen en Nunspeet hijsen ook een vlag en verlichten hun gemeentehuis oranje. In gemeente Duiven kleurt zelfs de fontein op het Remigiusplein oranje en de Gemeente Westervoort verlicht de Westevoortsebrug.

Aandacht voor geweld tegen vrouwen

We doen meer dan ons gebouw oranje kleuren en de vlag uithangen. Van 25 november tot en met 10 december 2022 geven we binnen het Arnhemse Huis der Provincie extra aandacht aan geweld tegen vrouwen. Daar is een mini-kunstexpositie, die u gratis kunt bezoeken. De expositie bestaat uit kunstwerken uit onze eigen kunstcollectie waar de kleur oranje in voorkomt.