Feestelijke opening vernieuwde Rijksweg Duiven

Op dinsdag 20 september 2022 is de Rijksweg in Duiven feestelijk geopend. Niet alleen de Rijksweg, maar ook de omgeving is vernieuwd, inclusief herbestemming van enkele leegstaande panden. Met als doel: nieuwe woningen en een aantrekkelijke entree van het centrumgebied van Duiven.
Opening Duiven SGB.jpg
Gepubliceerd op: 23-september-2022

Beter voor verkeer en milieu

Samen met de inwoners en ondernemers van Duiven bedachten we hoe de Rijksweg eruit komt te zien. Niet alleen verkeerstechnisch is de herinrichting een hele verbetering. Ook op het gebied van duurzaamheid, bijvoorbeeld op het gebied van circulair bouwen, is de Rijksweg een mooi voorbeeld geworden. Vrijgekomen materialen zijn beoordeeld en wanneer mogelijk opnieuw ter plekke of elders hergebruikt. Ook hield de gemeente rekening met klimaatadaptatie. Zo zijn er waterdoorlatende tegels op de parkeerplaats met daaronder een waterberging.

Van leegstand naar wonen

Enkele (historische) gebouwen rondom de Rijksweg worden gerenoveerd en krijgen een nieuwe bestemming. Zo zorgen we onder meer voor woningen. Bovendien is het historische karakter van de Rijksweg als eeuwenoude handelsroute weer te zien. Dit kon dankzij ondersteuning vanuit de aanpak SteenGoed Benutten van provincie Gelderland. 

Peter Kerris

Meer woningen, minder leegstand

De woningnood is hoog. Door de leegstaande panden en omliggende omgeving hier in Duiven te transformeren, pakken we leegstand aan en geven we mensen een kans op een betaalbare woning. Meer woningen, minder leegstand!

Peter Kerris

Gedeputeerde Wonen van provincie Gelderland

Afronding werkzaamheden

In het najaar van 2022 wordt er groen aangeplant. En als laatste komen er kunstwerken; de ‘Parels van Duiven’. Deze kunstwerken tonen historische beelden van Duiven.