EK Indoor Atletiek 2025 brengt Gelderland in beweging

Over exact 365 dagen begint het EK Indoor Atletiek 2025 in Gelderland. In aanloop naar dit evenement gaan we met een uitgebreid programma onze inwoners letterlijk en figuurlijk met elkaar in beweging brengen. 
Gepubliceerd op: 6-maart-2024

Voor jong en oud 

Het Europees Kampioenschap Indoor Atletiek 2025 vindt plaats van 6 tot en met 9 maart 2025 in het Omnisport in Apeldoorn. Onder het motto 'Moving People' (mensen in beweging brengen) inspireren we jong en oud in aanloop naar dit grootschalige sportevenement om (meer) te bewegen. Samen met toernooidirecteur Dafne Schippers, de organisatie TIG Sports, de Atletiekunie, de lokale atletiekverenigingen en de gemeente Apeldoorn laten we zo zien dat sport en bewegen mensen echt samenbrengt en plezier geeft. Zo is het EK Indoor Atletiek 2025 meer dan alleen een topsportevenement 

In beweging 

In 2024 vindt een groot aantal activiteiten plaats, die horen bij  het EK Indoor Atletiek 2025 en die goed zijn voor ons leven samen. Zoals bezoeken van atleten aan basisscholen, een clubprogramma voor Gelderse atletiekverenigingen, het rookvrij maken van sportclubs en een sterke verbinding met Gelderse evenementen zoals de Midwinter Marathon Apeldoorn.  en het Gelderse bedrijfsleven.   

Nederland behoort tot de wereldtop  

Afgelopen week lieten de Nederlandse atleten zien bij de wereldtop te horen. Tijdens de Wereldkampioenschappen Indoor Atletiek in Glasgow eindigde Nederland met 5 medailles op een 4e plek. Met gouden medailles voor Femke Bol en de estafettedames, een zilveren medaille voor Lieke Klaver en een bronzen plak voor meerkampster Sofie Dokter en de estafette heren, belooft dit veel goeds voor het EK 2025 in eigen land.  

Portret Helga Witjes

Iedereen kan meedoen

Natuurlijk kijken we er naar uit om over precies een jaar de beste atleten van Europa in onze provincie te mogen verwelkomen. Maar een groot internationaal sportevenement is zoveel meer dan alleen de prestaties van topsporters. Het brengt mensen écht samen en geeft plezier. Door een uitgebreid programma van activiteiten brengen we onze inwoners in aanloop naar het evenement in beweging. Activiteiten waar iedereen aan mee kan doen. Zo zetten we Gelderland nog meer op de kaart als de sportprovincie van Nederland.

Helga Witjes

Provincie Gelderland

Meer informatie over het EK Atletiek 2025

Voor meer informatie over bijvoorbeeld het programma en het maatschappelijke programma, bezoek de website.