EK Beachvolleybal 2024 in Apeldoorn en Arnhem

Van dinsdag 13 tot en met zondag 18 augustus 2024 strijden sporters in de Gelderse steden Apeldoorn en Arnhem om de Europese beachvolleybaltitels. Rondom het EK Beachvolleybal zijn er allerlei sportieve activiteiten.
Gepubliceerd op: 18-januari-2024

Nederland volleyballand

In 2024 is het de 4e keer dat het EK Beachvolleybal in Nederland plaatsvindt. In 2015 organiseerde ons land ook het WK Beachvolleybal. Op iedere ‘Nederlandse’ EK- of WK-editie won een duo van eigen bodem een medaille: van de 1e editie in 2006 (zilver voor De Gruijter/Ronnes en Kadijk/Mooren) tot de laatste editie in 2018 (goud voor Keizer/Meppelink). De verwachtingen zijn dus hooggespannen. Het EK Beachvolleybal 2024 is meteen na de Olympische Spelen van Parijs.

Apeldoorn, Arnhem en Den Haag speelsteden  

Ook in Gelderland vonden al eerder (beach)volleybalevenementen plaats. Zo waren Apeldoorn en Arnhem in 2022 gastheer van het ‘WK Volleybal voor Vrouwen’. Het GelreDome werd toen omgedoopt tot volleybaltempel. Destijds waren deze 2 Gelderse steden een speelstad, samen met Rotterdam. Tijdens het EK Beachvolleybal 2024 zijn er ook wedstrijden in Den Haag. Het EK Beachvolleybal is een van de 3 Europese Kampioenschappen die in korte tijd plaatsvinden in onze provincie. Begin 2024 waren de EK Baanwielrennen in Omnisport Apeldoorn. In 2025 verwelkomt deze locatie de Europese atletiektop, tijdens het EK Atletiek Indoor.

Portret Helga Witjes

Meer dan alleen topsport

We kijken er naar uit om (samen met gemeente Apeldoorn en Arnhem) na het succesvolle ‘WK Volleybal voor Vrouwen in 2022’, weer een grootschalig volleybalevenement te verwelkomen in Gelderland. Een groot internationaal sportevenement is zoveel meer dan alleen de prestaties van topsporters. Het brengt mensen écht samen en geeft plezier. Bovendien brengt het door een uitgebreid programma van activiteiten onze inwoners in beweging. Zo zetten we Gelderland nog meer op de kaart als de sportprovincie van Nederland.

Helga Witjes

Gedeputeerde Sport

Sportieve activiteiten voor iedereen

In aanloop naar het EK Beachvolleybal zijn er veel sportieve activiteiten, onder de noemer: ‘TeamNL Sport Experience’. Deze activiteiten zijn meer dan sport. Iedereen kan meedoen. Belangrijk doel hiervan is om de maatschappelijke waarde van topsportevenementen verder te vergroten en evenementen met elkaar te verbinden. De inhoud van de TeamNL Sport Experience wordt komende maanden verder ontwikkeld. Het EK Beachvolleybal is een van de eerste evenementen waar dit programma wordt georganiseerd. Daarna gaat het ‘reizende’ festival door naar toekomstige sportevenementen in Nederland.