Denk mee over mogelijke oplossingen voor het sluipverkeer

Samen met de gemeente West Betuwe voeren we van 6 tot en met 19 mei 2024 een online-enquête uit. Wat zijn mogelijke oplossingen voor het sluipverkeer dat de drukte op knooppunt Deil en de A2 probeert te vermijden? Inwoners en andere belanghebbenden kunnen hierover meedenken.
Gepubliceerd op: 7-mei-2024

3 sluiproutes verder onderzocht 

Het is druk op de weg en de verwachting is dat het alleen maar drukker wordt. Zeker door het uitstellen van een aantal projecten door het Rijk. Zoals het verbreden van de A2 tussen Deil en Vught. Dit zorgt ook voor overlast in de gemeente West Betuwe. Er zijn zorgen over de leefbaarheid en bereikbaarheid bij inwoners. Zij zijn bang dat meer automobilisten via sluiproutes gaan rijden om bijvoorbeeld de files te vermijden. Er worden 3 sluiproutes verder onderzocht: 

  • Beesd – Waardenburg in zuidelijke richting; 
  • Leerdam – Waardenburg in zuidoostelijke richting; 
  • Waardenburg - Meteren in noordelijke richting, vooral tijdens de avondspits. 

Mening over oplossingsrichtingen 

Omwonenden en andere belanghebbenden kunnen hun mening geven over mogelijke oplossingen voor het sluipverkeer in de buurt. Van 6 mei tot en met 19 mei 2024 kunnen zij online de enquête invullen

Hoe werkt deze meedenkronde?

Per wegvak doen we een voorstel voor een mogelijke oplossing. Deze voorstellen gaan over het aanpassen van de weg en het stimuleren van ander reisgedrag. Door een wegvak aan te klikken, komen de mogelijke oplossingen naar voren en kan een mening worden gegeven.  

Wat gebeurt er met de resultaten?   

De resultaten uit deze meedenkronde en de adviezen van de hulpdiensten, verkeerskundigen en belangenpartijen als dorpsraden en ondernemersorganisaties plaatsen we op onze website. Op bestuurlijk niveau wordt bepaald welke oplossingen verder uitgewerkt worden. Bij de volgende stap verkennen we dan de maatregelen passend bij de situatie.