De week van ons eten: wie doet er mee?

Van 5 tot en met 12 oktober 2024 is er in heel Nederland ‘De week van ons eten’. Ook in Gelderland zetten we dan de schijnwerper op ons eten en onze voedselmakers.
Gepubliceerd op: 29-maart-2024

Voldoende, afwisselend en gezond voedsel is belangrijk voor iedereen. We waarderen alle agrarische ondernemers die zich hier dagelijks voor inzetten, de Gelderse ondernemers in het bijzonder. En we vinden het belangrijk dat iedereen weet waar ons eten vandaan komt. Genoeg redenen om ons ook dit jaar weer in te zetten om ‘De week van ons eten’ tot een succes te maken.

 

Waardering voor Gelderse voedselmakers

Eten op ons bord vinden we heel vanzelfsprekend, maar agrariërs zetten zich daar elke dag voor in. Goed om daar zo nu en dan bij stil te staan en waardering en aandacht voor te hebben voor onze Gelderse voedselmakers.

Harold Zoet

Gedeputeerde

Voor én met

Open erf, proeverijen, markten, onze streekproducten in de schijnwerper: de voorbereidingen voor een week met verschillende interessante, leerzame en leuke activiteiten zijn gestart. Zowel landelijk als in Gelderland willen we vanuit verschillende invalshoeken de waarde van ons eten laten zien. Dat doen we graag samen met én voor boeren, tuinders, ondernemers, scholen, (land)winkeliers, jongeren en vele anderen. We maken daarvoor graag gebruik van onze gewaardeerde netwerken. 

Meedoen kan

Wilt u met een activiteit meedoen met ‘de week van ons eten’? Dat kan: deel uw activiteit op deweekvanonseten.nl. We hopen veel Gelderse activiteiten en bezoekers.

Dutch Foodweek

De week van ons eten is een initiatief van Dutch Foodweek. Meer informatie over alle activiteiten staat op de website deweekvanonseten.nl. Via onze eigen kanalen houden we u natuurlijk ook op de hoogte van de verschillende Gelderse activiteiten.