Challenge Leven Lang Ontwikkelaar

Met de challenge Leven Lang Ontwikkelaar zoeken we naar nieuwe manieren om mensen voor te bereiden op het werk van morgen. Heeft u een vernieuwende aanpak voor Leven Lang Ontwikkelen? Zend dan voor 16 november 2022 uw idee in voor de challenge Leven Lang Ontwikkelaar.
twee mensen werken aan een technische installatie
Gepubliceerd op: 10-oktober-2022

Tekort aan personeel

Gelderland staat voor een aantal grote uitdagingen: de wooncrisis, de zorgcrisis, cybersecurity en onderwijsvernieuwing. Het tekort aan personeel maakt deze uitdagingen nog groter. Om dit op te lossen moeten we vooruit kijken naar wat er in de toekomst nodig is aan kennis en vaardigheden. Verder dan we tot nu toe deden. 

Nieuwe technieken vragen nieuwe vaardigheden

Gedeputeerde Peter Kerris: “Het werk in de techniek, de bouw, de zorg en het onderwijs verandert snel. Nieuwe technieken vragen nieuwe vaardigheden. Hoe zorgen we ervoor dat mensen kunnen meebewegen met de veranderingen in het werk? Met deze challenge zoeken we nieuwe manieren om het talent in Gelderland beter te benutten en klaar te maken voor het werk van de toekomst.”

Leven Lang Ontwikkelen

De challenge Leven Lang Ontwikkelen kijkt vooruit naar de ontwikkelingen in de techniek, de bouw, de zorg, cybersecurity en het onderwijs. Met het begrijpen van deze ontwikkelingen, weten we ook welke vaardigheden hiervoor nodig zijn en weten we hoe we mensen hier vakgericht op kunnen trainen en begeleiden. 

Webinar over de challenge 

Wilt u meer weten over de challenge? Meld u dan aan voor ons webinar ‘Leven Lang Ontwikkelaar’ op dinsdag 18 oktober 2022 van 14.30 tot 15.45 uur. Daar maakt u kennis met het projectteam en andere deelnemers en geïnteresseerden. Ook kunt u vragen stellen over de challenge. 

De 5 x 5 x 5 methode

De jury maakt op 14 december 2022 de winnaars bekend. Zij krijgen 5 weken de tijd om met een team van 5 mensen en een budget van € 5.000 hun aanpak te testen en uit te werken. 

Gelderse Actieraad Leven Lang Ontwikkelen

Om het thema Leven Lang Ontwikkelen (LLO) te begeleiden, nodigde provincie Gelderland geen adviesraad maar een Actieraad uit om zich hierover te buigen. De Actieraad bestaat uit werkgevers, werknemers, overheden, studenten, het onderwijs en experts. De Actieraad is de jury van de challenge Leven Lang Ontwikkelaar.

Uitdaging

Voorzitter Actieraad Rigo van Raai: “Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Al decennia wordt geprobeerd Leven Lang Ontwikkelen beter te krijgen. Dat moet anders. Daarom zoeken we naar verassende combinaties van deelnemers, onverwachte oplossingen, samenwerking die niemand had verwacht. Een echte uitdaging.”

Stichting ESTI

Stichting EcoSystem Thinking Institute (ESTI) voert de challenge uit. Zij zorgt voor de organisatie van vraaggestuurde innovatie- en verandertrajecten en opleiding rond open innovatie en ecosysteemvorming. ESTI daagt de markt uit om met nieuwe oplossingen te komen om de mogelijkheden tot Leven Lang Ontwikkelen toekomstbestendig te maken.