50.000e rit haltetaxiRRReis

Bloemen voor Yordi Albers. Hij reed de 50.000e rit met de haltetaxi. Sinds april 2022 rijdt deze deeltaxi op bestelling van halte naar halte. Yordi reist 3 keer per week van Apeldoorn-Noord naar zijn werk Thermen Bussloo in Voorst.
Gepubliceerd op: 4-december-2023

Haltetaxi

HaltetaxiRRReis is een innovatief flexibel vervoersysteem. De haltetaxi zorgt voor aansluiting op het netwerk van trein, buurtbus en bus. Hierdoor kunnen reizigers vlot, gemakkelijk en veilig reizen van een (speciale) halte naar de dichtstbijzijnde bushalte of treinstation en zo verder reizen. Ook op tijdstippen dat de buurtbus, bus of trein niet rijdt, zoals in de late avond en in het weekend.

Portret Klaas Ruitenberg

Haltetaxi werkt echt

We merken dat dit innovatieve systeem echt werkt. Steeds meer mensen gebruiken de haltetaxi. Omdat de haltetaxi ervoor zorgt dat ze na een late dienst in het ziekenhuis toch nog de aansluiting op de laatste trein halen. Of om een langeafstandswandeling te kunnen maken. Goed om te zien dat ook steeds meer gemeenten de haltetaxi kennen. En een halte aanvragen of inwoners op de mogelijkheid wijzen.

Klaas Ruitenberg

Gedeputeerde Verkeer en Vervoer

Meer bestemmingen bereikbaar

Door de haltetaxi worden bestemmingen in dunbevolkte gebieden zoals kleine kernen en dorpen beter bereikbaar. Hier zijn lijndiensten niet rendabel of kunnen ze veiligheidsrisico’s voor chauffeur en reiziger met zich meebrengen. In Gelderland zijn ruim 85 extra haltetaxi-haltes geplaatst. Zoals in de kern van Meddo (Winterswijk), bij bedrijventerrein ’t Broek (Aalten) en bij Thermen Bussloo (Voorst). 

Tevreden reizigers

Vervoerder Qarin regelt de haltetaxi. Uit onderzoek blijkt dat de reizigers tevreden zijn. Van de ondervraagde reizigers blijkt 93% tevreden tot zeer tevreden te zijn. De haltetaxi kreeg een rapportcijfer van 8,6. HaltetaxiRRReis is populair: in een half jaar tijd steeg het aantal gereden ritten van 25.000 naar 50.000. HaltetaxiRRReis wordt steeds bekender en het aantal ritten neemt nog steeds toe. Een rit boeken is eenvoudig. Onder andere via de 9292-app en de RRReis-app.