150 molens in Gelderland zetten de deuren open

Zaterdag 26 november 2022 is de Gelderse molendag. We vieren het 50-jarig bestaan van het Gilde voor Vrijwillige Molenaars. Alle 150 molens in Gelderland openen hun deuren voor bezoekers en gedeputeerde Peter Drenth onthult officieel de Gelderse molenvlag.
molen
Gepubliceerd op: 24-november-2022

Rond 8.45 uur onthult Peter Drenth de officiële Gelderse molenvlag en hijst hij de vlag bij molen de Hermien in Harreveld. Ook bij de 150 andere molens in Gelderland hijsen we de vlag en zijn de deuren geopend voor bezoekers. 

Bezoek een molen

Molenaars en vrijwilligers van deze molens ontvangen zaterdag iedereen die meer wil weten over de molen. Waarom is de molen ons nationale symbool? Waar worden molens voor gebruikt? En waar komen de namen van molens vandaan? De molenaars staan klaar om hier meer over te vertellen.

Molens behouden

Monumenten en erfgoed laten zien waar we vandaan komen en hoe Gelderland zich in de loop van eeuwen heeft ontwikkeld. Provincie Gelderland werkt daarom hard aan het behouden en beleefbaar maken van ons erfgoed. De 150 molens in Gelderland zijn daar een voorbeeld van. 

De rol van vrijwilligers

Tijdens de Gelderse molendag vieren we het 50-jarig bestaan van het Gilde voor Vrijwillige Molenaars. De (vrijwillige) molenaars in Gelderland zorgen ervoor dat de molens blijven draaien en ons erfgoed blijft bestaan. Eigenaar Walter Vaas vertelt over hoe hij Molen Agneta beheert en de belangrijke rol van vrijwilligers.