100 sociale huurwoningen in Arnhem, Heukelum en Ammerzoden 

In de gemeenten West-Betuwe, Arnhem en Maasdriel worden ruim 100 nieuwe sociale huurwoningen gebouwd. Met steun van provincie Gelderland. De gemeenten krijgen een bijdrage vanuit de regeling sociale huurwoningen. 
Gepubliceerd op: 10-juni-2024

Gedeputeerde Dirk Vreugdenhil: “De woningnood is hoog. Een koopwoning is voor de meeste starters niet betaalbaar en de wachtlijsten voor sociale huurwoningen lopen op. Met de regeling sociale huurwoningen willen we starters meer kans op een woning geven.”    

School maakt plaats voor woningen in Heukelum  

In Heukelum krijgt een voormalige school en gymzaal een nieuwe bestemming. Op het Leijenburgplein komen 18 sociale huurwoningen, waarvan 6 levensloopbestendige en 12 beneden/bovenwoningen. De openbare ruimte wordt opnieuw ingericht met veel groen.  

Nieuwe huurwoningen in Arnhem Presikhaaf  

Op de Houtmanlocatie in Arnhem worden 105 nieuwe woningen gebouwd in twee woontorens, waarvan 56 sociale huurwoningen.  De Houtmanlocatie ligt op de hoek van de Lange Wal en het Lange Water en is de schakel tussen winkelcentrum Presikhaaf en de binnenstad van de Gelderse hoofdstad.   Momenteel ligt het terrein braak en fungeert het als grasveld en parkeerterrein. 

 Woningen op agrarische grond Ammerzoden  

In Ammerzoden worden op de locatie Onderwaard 103 woningen gebouwd, waaronder 35 woningen voor sociale huur. Er wordt rekening gehouden met de huisvesting van ouderen en mogelijkheden voor nieuwe woonvormen. Daarnaast is er oog voor het vergroten van de biodiversiteit en ecologisch. De openbare ruimte wordt beplant met stedelijk groen. 

Regeling realiseren sociale huurwoningen  

Woningbouwprojecten kosten vaak meer geld dan ze opleveren. Met de regeling ‘realiseren sociale huurwoningen’ willen we dat financiële tekort verkleinen. We verlenen subsidie voor projecten met minimaal 10 sociale woningen en een financieel tekort. Hiervoor zetten we € 2,5 miljoen in. Met deze 3 toekenningen en de aanvragen die we in beeld hebben, is dit budget inmiddels benut.