Jong Gelderland kiest!

Heb je op 20 maart 2019 gestemd voor de Provinciale Statenverkiezingen? Hartstikke goed! We willen graag dat jongeren zich betrokken voelen bij de politiek en hun leefomgeving. Daarom bieden we mbo-scholen verschillende gratis activiteiten aan.

Na de verkiezingen

Wil je invloed houden op de Gelderse politiek en heb je bijvoorbeeld een vraag of een idee? Neem dan contact op met de nieuwe Statenleden. Kijk ter inspiratie het debat van 13 maart 2019 tussen jongeren en provinciale politici terug:

Mobiele escaperoom

Scholieren onder schooltijd in 1,5 uur Gelderland van de ondergang laten redden? Dat kan met de ‘Gelderland Experience’: een vrachtwagen die is omgebouwd tot escaperoom. Heel 2019 toert hij langs Gelderse mbo-scholen. Door het spel te spelen, leren scholieren wat de provincie doet en meer. Neem contact met ons op via het vragenformulier of telefoonnummer 026 359 99 99. 

Gastlessen en meer

Daarnaast hebben we activiteiten ontwikkeld samen met ProDemos, Huis voor Democratie en Rechtsstaat. Het gaat om gastlessen op school en om spelenderwijs kennismaken met de politiek. ProDemos en een raads- of Statenlid begeleiden de activiteiten. Deze activiteiten zijn een aanvulling op de vakken maatschappijleer en burgerschap. Docenten van mbo-scholen kunnen meer informatie lezen en hun klas aanmelden op de website van ProDemos.