Verkiezingsdebatten en uitslagen in het Huis der Provincie

7-3-2019 Fietser met verkiezingspotlood

Op 20 maart 2019 zijn de verkiezingen van Provinciale Staten. Stemgerechtigden mogen dan hun stem uitbrengen op de partij van hun keuze. In Gelderland heeft u de keuze uit 15 partijen. Voorafgaand aan de verkiezingen zijn er diverse debatten en andere activiteiten waar u van dichtbij kennis kunt maken met de partijen, de leden en hun standpunten. In het Huis der Provincie zijn er activiteiten op 18, 19 en 20 maart 2019.

Gelders Debat met 15 lijsttrekkers, open voor publiek

Op 18 maart 2019 organiseert Omroep Gelderland het Gelders Debat met de lijsttrekkers van de 15 partijen waar Gelderlanders op kunnen stemmen. Aan de hand van actuele thema’s gaan de lijsttrekkers met elkaar in discussie. Erik van der Pol en Annemieke Schakelaar presenteren het debat.

Het debat is in het Huis der Provincie en wordt tussen 20.00 en 21.00 uur live uitgezonden bij Omroep Gelderland. U bent van harte welkom om dit debat van dichtbij bij te wonen. Aanmelden is niet nodig. Denkt u aan uw identiteitsbewijs. Bij de entree passeert u detectiepoorten. Inloop: vanaf 19.00 uur.

Besloten slotdebat met 13 landelijke partijleiders

Op 19 maart 2019 zendt de NOS zoals gebruikelijk het slotdebat uit, rechtstreeks op NPO 1. In het Huis der Provincie doen alle 13 landelijke partijleiders mee aan één-op-één-debatten. Loting bepaalt wie tegen wie uitkomt.De stellingen waarover de partijleiders debatteren, hebben de partijen zelf ingebracht. De leiding van het debat is in handen van Annechien Steenhuizen. Het debat vindt plaats van 20.30 tot 22.00 uur. Het debat is te volgen op NPO 1 om 20:33 uur.

Wie zijn de winnaars?

Het antwoord op deze vraag weten we op de uitslagenavond, op 20 maart 2019. De NOS en Omroep Gelderland zenden rechtstreeks vanuit het Huis der Provincie de uitslagenavond uit. Winfried Baijens presenteert en Dionne Stax brengt de uitslagen. 

U bent van harte welkom om de uitslagen en de voorlopige representatieve uitslagen van de verkiezingen (exitpolls) bij te wonen in het Huis der Provincie. Aanmelden is niet nodig. Denkt u aan uw identiteitsbewijs. Bij de entree passeert u detectiepoorten. Inloop: vanaf 19.30 uur.

Stembureau

Uw stem uitbrengen kan in een stemlokaal bij u in de buurt. Speciaal voor deze gelegenheid is er ook een stembureau in het Huis der Provincie ingericht op 20 maart 2019. Het stemlokaal is open van 7.30 tot 21.00 uur.

Huis der Provincie

Het Huis der Provincie is een monumentaal pand in het centrum van Arnhem. Het is de plek waar medewerkers van de provincie samen met inwoners, andere overheden en bedrijven werken aan een Gaaf Gelderland. Zodat Gelderlanders prettig kunnen wonen, werken, studeren en ontspannen in deze mooie provincie! Bezoekadres: Markt 11, 6811 CG Arnhem

Terug naar nieuwsoverzicht