Tmrrw app helpt talent bij het vinden van hun plek op de arbeidsmarkt

15-7-2021

Geen vacaturetekst meer, maar video’s van de werkplek zelf. Met steun van provincie Gelderland heeft de startup tmrrw uit Arnhem een app ontwikkeld die de studie- en werkomgeving met korte video’s in beeld brengt. Hiermee krijgen jongeren een beter beeld van de baan of opleiding en kunnen zij een betere keuze maken.

Gedeputeerde Peter Kerris is enthousiast: ‘De tmrrw app brengt studie- en loopbaanoriëntatie naar de 21e eeuw. Jongeren hebben behoefte aan een beeld van hun toekomstige baan dat aansluit bij hun beleveniswereld. Met de app helpen we talent met het vinden van hun plek op de arbeidsmarkt.’

Werkplek in beeld

Het aantal openstaande vacatures neemt snel toe. Veel bedrijven hebben moeite met het vinden van een geschikte kandidaat. Er is werk genoeg, maar jongeren vinden het vaak lastig om een loopbaan te kiezen aangezien ze nog geen beeld hebben van de inhoud van de werkzaamheden. De tmrrw app helpt ze hierbij door het werk visueel te maken. Niet alleen wat het werk inhoudt maar ook de sociale kanten van de werk- en of studieomgeving.

250 gratis opnames

Met steun van de provincie kunnen 250 onderwijsinstellingen en werkgevers in Gelderland gratis gebruik maken van deze dienst. Tmrrw komt bij de opleiding of bedrijf langs en interviewt haar studenten en professionals. Van iedere studierichting of vacature wordt een reeks onafhankelijke korte video’s gemaakt. Werkgevers en onderwijsinstellingen kunnen zich kosteloos aanmelden op gelderlandinbeeld@tmrrw.nl.

Virtueel Reizen

Nick Wilderink (tmrrw): ‘Met de tmrrw app kun je gratis virtueel langs gaan bij honderden scholen en werkgevers zonder dat je hiervoor hoeft te reizen. Het oriënteren en solliciteren wordt hierdoor een stuk efficiënter, waardoor er vaker een duurzame match ontstaat tussen werkgevers en werkzoekenden”.

Terug naar nieuwsoverzicht