Persuitnodiging bekendmaking nieuwe concessiehouder IJssel-Vecht

20-9-2019

Hierbij nodigen wij u allen uit voor de presentatie en bekendmaking van de nieuwe concessiehouder voor de bussen in het concessiegebied IJssel-Vecht. Het concessiegebied IJssel-Vecht omvat vanaf december 2020 de regio’s Veluwe en Midden-Overijssel. In september 2021 komt daar Lelystad bij en in december 2023 de regio IJsselmond. De grootste steden in het gebied zijn Apeldoorn, Zwolle en Lelystad.

Datum: Dinsdag 24 september
Tijdstip: 15:30 uur tot 16:00 uur.
Locatie: Statie, Stationsplein 4, 7311 NZ Apeldoorn, bovenverdieping

U krijgt een korte toelichting op het verloop van de aanbesteding en bent in de gelegenheid om kennis te maken met de nieuwe vervoerder en uw vragen te stellen. De 3 verantwoordelijk bestuurders van de provincies zijn aanwezig.

Korte toelichting

Vervoerders Arriva, Connexxion, EBS en Keolis hebben een bod gedaan op de concessie IJssel-Vecht. Een van die vervoerders mag vanaf december 2020 op de Veluwe en in Midden-Overijssel rijden. In de overige delen van het gebied gebeurt dat later. IJssel-Vecht is de eerste concessie die de 3 provinciebesturen gezamenlijk op de markt hebben gebracht. Door samen te werken hopen de provinciebesturen beter aan te sluiten op de reizigersstromen. Bovendien worden de concessiegebieden groter en de provincies verwachten daarom een interessanter aanbod vanuit vervoerders.

Aanmelden voor de persbijeenkomst:

Wij stellen aanmelding op prijs maar het is niet noodzakelijk:
Petra Borsboom provincie Gelderland: 026-3599660 of 06 52801809

Kaartje IJsselvecht 
 
Concessiegebied IJssel-Vecht, kaart is vrij te gebruiken

Terug naar nieuwsoverzicht