Doe mee aan de denktank corona & sport

8-3-2021

De coronapandemie heeft ook voor sport en bewegen grote gevolgen. Geen sportevenementen en competities meer, het verenigingsleven ligt stil. Uit onderzoeken van het Mulier Instituut blijkt dat mensen hierdoor ook minder bewegen. En dat is niet goed voor hun gezondheid. Vanuit het Gelders Sportakkoord kunnen we inwoners blijven stimuleren om te bewegen. Daarom roepen we partners  op om mee te doen aan de denktank corona & sport.

Creatieve initiatieven gezocht

Om mensen te inspireren om te bewegen, moeten we op zoek naar slimme, creatieve en veilige oplossingen. Binnensport naar buiten halen bijvoorbeeld, of sportscholen bij de mensen thuis brengen. Hoe organiseer je bijvoorbeeld een coronaproof evenement? En hoe bezorg je kinderen toch actieve Koningsdagspelen als de scholen dicht zijn? In Gelderland zijn al veel creatieve manieren gevonden om met de huidige situatie om te gaan. We zijn dan ook op zoek naar mooie initiatieven die het proces naar het ‘normale leven’ versoepelen.

Meld u aan

Heeft uw organisatie geleerd van de coronacrisis en wilt u die kennis graag delen? Of wilt u bijvoorbeeld een evenement organiseren of een nieuwe activiteit ontwikkelen en bent u benieuwd naar tips van anderen? Doe mee aan de denktank. Aanmelden kan via ons webformulier. De denktank is nog volop in ontwikkeling, dus we hopen dat u ook wilt meedenken over de beste manier om te brainstormen en nieuwe initiatieven te ontwikkelen.

Terug naar nieuwsoverzicht