COVID-19

29-5-2020

COVID-19 (het coronavirus) zet onze samenleving, en vooral onze gezondheidszorg, onder grote druk. Ook in Gelderland. Op deze pagina leest u alles met betrekking tot COVID-19 en provincie Gelderland. Wij delen hier actuele informatie over de maatregelen die wij nemen en de ontwikkelingen in Gelderland.

Gelderse impactmonitor

Met de Gelderse impactmonitor geven we wekelijks een update van de gevolgen van COVID-19 voor Nederland en waar mogelijk doorvertaald naar Gelderland. We gaan niet alleen de gevolgen voor de economie in beeld brengen, maar doen dit ook voor bijvoorbeeld cultuur, sport, duurzaamheid en leefbaarheid. Hiervoor maken we gebruik van landelijke rapporten en onderzoeken, (sociale)media-analyses, beschikbare (provinciale) data en signalen uit het werkveld. Het zal nog niet compleet zijn, maar wel telkens completer worden.

COVID-19 gaat een enorme impact hebben op de economie en samenleving, maar over de grootte van de impact bestaat op dit moment nog veel onduidelijkheid. Nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op, waardoor het haast onmogelijk is om voorspellingen te doen.

Meld u aan voor de nieuwsbrief Gelderse impactmonitor.

Monitor welbevinden

De COVID-19 uitbraak heeft grote impact op ons dagelijkse leven. School, werk, sport, familie; alles is op dit moment anders. Provincie Gelderland start met een onderzoek naar de gevolgen van de ziekte en de maatregelen op het welbevinden van de Gelderse bevolking. Met de inzichten uit dit onderzoek kunnen we beleid maken dat past bij deze bijzondere tijden.

Jaarlijkse monitor welbevinden

Hebben alle ontwikkelingen invloed op uw gemoed, gevoelens van geluk en leefomgeving? We willen het graag weten! Vul voor 09.00 uur op woensdag 3 juni 2020 de monitor in!

COVID-19 en subsidies

Op dit moment biedt provincie Gelderland 3 subsidies aan: 

  • COVID-19 Sociale initiatieven

Wilt u juist nu de maatregelen tegen de verspreiding van COVID-19 (het coronavirus) van kracht zijn, activiteiten organiseren die sociale verbinding bevorderen? Dan kunt u subsidie aanvragen middels onze nieuwe subsidieregeling COVID-19 Sociale initiatieven.

  • COVID-19 Steun gemeente

Komt u als gemeente in deze tijd van COVID-19 maatregelen handen of budget te kort om vitale functies uit te voeren, noodopvang te regelen, activiteiten uit te voeren die voor sociale verbinding zorgen of om ondernemingen in de sectoren cultuur, sport, recreatie en toerisme of gemeenschapsvoorzieningen te ondersteunen? Dan kunt u subsidie aanvragen middels onze nieuwe subsidieregeling COVID-19 Steun gemeente.

  • Smart COVID-19 - Onderwijs en Arbeidsmarkt

Wilt u in uw organisatie aanpassingen realiseren die helpen om tijdens en na de COVID-19 crisis de vraaguitval te herstellen en wilt u uw medewerkers behoeden voor een negatieve impact van deze crisis? Dan kunt u subsidie aanvragen middels onze nieuwe subsidieregeling Smart COVID-19 - Onderwijs en Arbeidsmarkt.

Meer lezen over subsidies en COVID-19? Op onze subsidiepagina vindt u de benodigde informatie.

#Zorgvoorelkaar

Bekijk onze pagina Zorg voor elkaar op Sprekend Gelderland. Op deze pagina verzamelen we initiatieven die staan in het teken van het voor elkaar zorgen. Denk aan tips om het thuiswerken leuker te maken of over hoe je fit blijft nu de sportscholen dicht zijn. Misschien heb jij goede tips over thuisonderwijs voor kinderen of wil je iets delen om anderen een hart onder de riem te steken. Daarnaast kunnen we hier initiatieven van anderen delen, om zo veel mogelijk mensen te bereiken. 

Lees meer over COVID-19

Voor meer actuele informatie over COVID-19 verwijzen wij u graag naar de website van de Rijksoverheid.

Contact

Heeft u een vraag over vergunningen, subsidies, provinciale wegen, uw leefomgeving of provinciaal beleid? Stel uw vragen via het vragenformulier. Voor vragen kunt u ook telefonisch contact opnemen van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 16.30 uur.

Klachten, calamiteiten en incidenten

U kunt klachten, calamiteiten of incidenten melden via het klachtenformulier. Klachten, calamiteiten of incidenten kunnen ook 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch gemeld worden via 026 359 99 99.

Terug naar nieuwsoverzicht