COVID-19

11-8-2020 COVID

COVID-19 (het coronavirus) zet onze samenleving, en vooral onze gezondheidszorg, onder grote druk. Ook in Gelderland. Op deze pagina leest u alles met betrekking tot COVID-19 en provincie Gelderland. Wij delen hier actuele informatie over de maatregelen die wij nemen en de ontwikkelingen in Gelderland.

Gelderse impactmonitor

Met de Gelderse impactmonitor geven we 2 wekelijks een update van de gevolgen van COVID-19 voor Nederland en waar mogelijk doorvertaald naar Gelderland. We gaan niet alleen de gevolgen voor de economie in beeld brengen, maar doen dit ook voor bijvoorbeeld cultuur, sport, duurzaamheid en leefbaarheid. Hiervoor maken we gebruik van landelijke rapporten en onderzoeken, (sociale)media-analyses, beschikbare (provinciale) data en signalen uit het werkveld. Het zal nog niet compleet zijn, maar wel telkens completer worden.

COVID-19 gaat een enorme impact hebben op de economie en samenleving, maar over de grootte van de impact bestaat op dit moment nog veel onduidelijkheid. Nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op, waardoor het haast onmogelijk is om voorspellingen te doen.

Meld u aan voor de nieuwsbrief Gelderse impactmonitor.

Monitor welbevinden

De COVID-19 uitbraak heeft grote impact op ons dagelijkse leven. School, werk, sport, familie; alles is op dit moment anders. Provincie Gelderland start met een onderzoek naar de gevolgen van de ziekte en de maatregelen op het welbevinden van de Gelderse bevolking. Met de inzichten uit dit onderzoek kunnen we beleid maken dat past bij deze bijzondere tijden.

Impact van het coronavirus op het sociale welzijn van de Gelderlanders:

Jaarlijkse monitor welbevinden

Hebben alle ontwikkelingen invloed op uw gemoed, gevoelens van geluk en leefomgeving? We willen het graag weten!

Monitor bezoekersdrukte Gelderland

Vanwege de COVID-maatregelen recreëren veel Nederlanders in eigen land. Gelderland is daarvoor een zeer populaire provincie. Van 29 juni tot 15 september 2020 geeft deze druktemeter aan hoe druk het ongeveer is op Gelderse toeristische locaties. Bekijk de druktemeter op de website van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen of hieronder.

COVID-19 en subsidies

Provincie Gelderland heeft diverse COVID-19 subsidie regelingen.

Dashboard sociale initiatieven

Tijdens de 1e fase van de lockdown konden initiatiefnemers bij provincie Gelderland subsidie aanvragen. Wij hebben een dashboard gemaakt van diverse mooie voorbeelden.

Klik op de afbeelding om naar het dashboard te gaan

#Zorgvoorelkaar

Bekijk onze pagina Zorg voor elkaar op Sprekend Gelderland. Op deze pagina verzamelen we initiatieven die staan in het teken van het voor elkaar zorgen. Denk aan tips om het thuiswerken leuker te maken of over hoe je fit blijft nu de sportscholen dicht zijn. Misschien heb jij goede tips over thuisonderwijs voor kinderen of wil je iets delen om anderen een hart onder de riem te steken. Daarnaast kunnen we hier initiatieven van anderen delen, om zo veel mogelijk mensen te bereiken. 

Lees meer over COVID-19

Voor meer actuele informatie over COVID-19 verwijzen wij u graag naar de website van de Rijksoverheid.

Contact

Heeft u een vraag over vergunningen, subsidies, provinciale wegen, uw leefomgeving of provinciaal beleid? Stel uw vragen via het vragenformulier. Voor vragen kunt u ook telefonisch contact opnemen van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 16.30 uur.

Klachten, calamiteiten en incidenten

U kunt klachten, calamiteiten of incidenten melden via het klachtenformulier. Klachten, calamiteiten of incidenten kunnen ook 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch gemeld worden via 026 359 99 99.

Terug naar nieuwsoverzicht