N310: Koningsweg

We voeren in 2020 en 2021 groot onderhoud uit aan de N310 van Papendal tot aan Otterlo. Bij het deel van de N310 in de gemeente Arnhem combineren we dit onderhoud met het herstellen van de historische laanstructuur.

Uitgeschreven tekst

Laanstructuur herstellen

Langs de N310 en de N311 staan bomenlanen. Wij willen deze lanen graag behouden. Een deel van de laanbomen is inmiddels vervangen door jonge bomen (met name langs de N311). Veel laanbomen worden de komende jaren slechter. Op sommige plekken is al 60% uitgevallen en gekapt. De komende jaren kappen we de overige bomen en planten nieuwe bomen. De nieuwe bomen komen op een grotere afstand van de weg.

De jonge bomen hebben voldoende licht nodig om te groeien, daarom kappen we ook een deel van de bospassages naast de weg. Zo krijgen de jonge bomen de kans om te groeien en verjongt het bos aan de randen. Jonge bomen hebben veel tijd nodig om te groeien tot een volwaardige boom. Daarom herstellen we de bomenlanen in verschillende fasen. Zo voorkomen we een kaalslag. Toch zal het even duren voor de bomen in de laan een redelijk formaat zijn.

Fietspad verleggen

Langs de N310 van Papendal tot de kruising met de N311 Koningsweg ligt aan beide zijden van de weg een fietspad. Er zijn een aantal delen waar onvoldoende ruimte is tussen rijbaan, nieuwe bomenlaan en het fietspad. Op die plaatsen verleggen we het fietspad om de verkeersveiligheid te vergroten. Zo maken we genoeg ruimte voor de nieuwe bomenlaan naast de rijbaan. Het nieuwe fietspad wordt 2,5 meter breed.

Verlagen maximum snelheid

Op de N310 verlagen we de maximum snelheid naar 60 km/u op het deel waar we de laanstructuur herstellen binnen de gemeente Arnhem. Dit betreft het gedeelte vanaf de kruising met de N224 tot aan de Harderwijkerweg. We vervangen het asfalt en maken verkeersdrempels. Op de rest van de N310, vanaf de Harderwijkerweg richting Otterlo blijft de snelheid 80 km/u.

Ter hoogte van het buurtschap Oud Reemst maken we de oversteek voor fietsers en de aansluiting van het parkeerterrein.

Documenten

Planning

 • 2020 
  Onderhoudswerkzaamheden vanaf de kruising met de N311 tot aan de bebouwde kom van Otterlo
 • 2021 
  Kap en aanplant bomen Otterloseweg 
 • 2021
  In fasen kappen en aanplanten bomen Koningsweg vanaf de kruising met de N224 tot aan de kruising met de N311
 • 2021
  Fietspaden aanpassen en onderhoudswerkzaamheden Koningsweg vanaf de kruising met de N224 tot aan de kruising met de N311

Contact

Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 99 99.