Inhijsen hoofdoverspanning fietsbrug over de Maas

7-5-2020 MaasWaal brug op ponton

Op zaterdag 16 mei 2020 wordt de hoofdoverspanning van de fietsbrug Cuijk – Mook op haar plaats gevaren en gehesen. Het is de laatste schakel in de snelle fietsroute tussen Nijmegen en Cuijk, het MaasWaalpad. De installatie van de hoofdoverspanning is live te volgen via de website van de gemeente Cuijk.

Hoofdoverspanning maakt fietsroute compleet

Tussen Cuijk en Nijmegen komt de snelle fietsroute MaasWaalpad. De route is nagenoeg gereed. De fietsbrug Cuijk – Mook over de Maas, is de laatste schakel die de route compleet maakt. De brug krijgt naast een fiets- ook een voetpad. De bouwcombinatie ZÜBLIN-HSM is verantwoordelijk voor de bouw van de brug. De stalen hoofdoverspanning is gebouwd door het Schiedamse bedrijf HSM. De hoofdoverspanning is 147 meter lang, 6 meter breed en weegt 460 ton. Deze vaart in haar geheel op pontons van Schiedam naar Cuijken wordt op 16 mei 2020 op haar plaats gelegd. Meer informatie over het inhijsen vindt u op de website van gemeente Cuijk onder het kopje Transport en inhijsen hoofdoverspanning. 

Livestream

Het inhijsen van de hoofdoverspanning kunt u volgen via een livestream op zaterdag 16 mei 2020 vanaf 08.00 uur. In verband met de coronacrisis wordt kijkerspubliek aan zowel de Cuijkse als Mookse zijde tegengehouden. Tegen kijkers die zich niet houden aan de corona-maatregelen wordt handhavend opgetreden.

Snelle fietsroute MaasWaalpad

De realisatie van de route is een samenwerkingsproject van de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Limburg en de gemeenten Cuijk, Mook en Middelaar, Heumen en Nijmegen. In de provincies Gelderland en Brabant bestaat al een netwerk van snelle fietsroutes, zoals het RijnWaalpad, De Liemers en de F59 tussen Oss en Den Bosch. Via deze route kunnen inwoners van Cuijk, Mook, Middelaar en Heumen veilig, comfortabel en snel op de fiets naar werk en school in Nijmegen en omgeving. De rechtstreekse fietsbrug over de Maas levert fietsers van en naar Cuijk 2,5 km winst op in vergelijking met de route via de A73. Veel forensen en scholieren zullen gebruik maken van de brug. De brug krijgt ook een recreatieve functie want de nieuwe oeververbinding sluit aan op verscheidene fiets- en wandelroutes in de aantrekkelijke regio’s Land van Cuijk en het Rijk van Nijmegen.

Terug naar nieuwsoverzicht