Statenzaal tijdens digitale vergadering

Politiek actief voor provincie Gelderland

openbaar | door provincie Gelderland


23 maart 2021 van 19.30 uur tot 1 juni 2021 22.00 uur


Informatie

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk.

Gratis cursus

Op 23 maart start de digitale cursus Politiek Actief voor de provincie. De cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de provincie en die wellicht interesse heeft om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Aanmelden is gratis en kan via deze pagina.

Wat doet de provincie? Welke plek heeft de provincie in het bestuur van Nederland? Hoe werkt de besluitvorming binnen de provincie? Wat doet een Statenlid? Op deze vragen – en meer! – krijgen deelnemers aan de cursus antwoord. Daarnaast is er een training debatteren en zijn er online ontmoetingen met politici en bestuurders uit de provincie om ervaringen uit de praktijk te horen. Ter afsluiting wonen de deelnemers een digitale Statenvergadering of oordeelsvormende vergadering bij.

Neem bij vragen contact met ons op via provincieloket@gelderland.nl


De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten:

  • Bijeenkomst 1: Introductie en kennismaking. Hoe wordt Nederland bestuurd en wat is daarin de plaats van de provincie? Daarnaast aandacht voor verkiezingen en politieke partijen.
  • Bijeenkomst 2: De provincie. Hoe werkt de provincie, de besluitvorming binnen de provincie, beïnvloeden van de besluitvorming.
  • Bijeenkomst 3: Provinciale Staten. Taken en rollen van de Provinciale Staten, de instrumenten van een Statenlid, basiskennis provinciefinanciën, speeddaten met Statenleden.
  • Bijeenkomst 4: Overtuigend debatteren.
  • Bijeenkomst 5: Statenvergadering of oordeelsvormende vergadering bijwonen.