RijnWaalpad Festival

Beleef het RijnWaalpad Festival

openbaar | door provincie Gelderland


30 mei 2019 van 10.00 uur tot 16.00 uur

RijnWaalpad, Arnhem Elst Nijmegen


Informatie

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk.

Kom fietsen op het RijnWaalpad Festival! Want… Op de fiets mis je niets!

Beleef het RijnWaalpad op Hemelvaartsdag in een gezellig sfeer, voor jong en oud. Er is van alles te beleven en proeven. Langs de hele route staan en rijden fietsmuzikanten. Kinderen kunnen op een BMX rijden. Er staan foodbikes met lekkere hapjes en drankjes. Doe mee aan een fietsbehendigheidstest. Of volg een fietsles op de E-bike. Bezoek ook het festivalterrein op het Halfwegpunt ter hoogte van Elst voor nog meer beleving en gezelligheid.

Wat is er te doen op het Festival

 • fietsbehendigheidstest
 • e-bike les
 • pimp je fiets
 • poffertjes, smoothies en patat uit een bakfiets
 • fietsmuzikanten
 • maak een mooie kleurplaat en krijg een fietsbel
 • Fotowedstrijd: maak kans op een Go Pro camera met je mooiste foto
 • en nog veel meer….

Halfwegpunt centrum van het Festival

Op het Halfwegpunt vindt u informatie over het Festival en de route. In en om de grote festivaltent ziet u foodbikes, koffiefietsen, een smoothiebar, muziek en een heuse Pipiwagen voor de sanitaire stop. Bekijk de Festivalkaart RijnWaalpad voor het overzicht. Voor kinderen staat er een tekentafel. En zij krijgen een fietsbel voor hun kleurplaat. Ook staat hier de Heel Gelderland Fietst camper. Een camper boordevol Gelderse fietsinspiratie. Het Halfwegpunt ligt halverwege het RijnWaalpad. Daar waar de A325 aansluit op de nieuwe Aamsestraat in Elst.

Route

Het RijnWaalpad is ideaal om per fiets de streek te verkennen met al zijn natuur, de dorpen, kunst en historie. Het RijnWaalpad ligt tussen de bruggen van Arnhem en Nijmegen, loopt gedeeltelijk langs de A325 en gaat onder de A15 door. Het RijnWaalpad sluit aan op:

 • Arnhem: Kronenburgdijk, Huissensedijk, Marga Klompélaan, Rijkerswoerdsestraat, Broekakkers.
 • Elst: Nieuwe Aamsestraat, Bemmelseweg. Ressen: Ressensestraat.
 • Nijmegen: Barbarasstraat, Vrouwe Udasingel, Waalbrug, Keizer Traianusplein.

Snelle fietsroutes in Gelderland

Het RijnWaalpad hoort bij het netwerk van snelle fietsroutes in de regio Arnhem Nijmegen. In Gelderland liggen inmiddels 5 routes en zijn er zeker 7 in uitvoering of voorbereiding. Op snelfietsroutesgelderland vindt u meer informatie. Gemeenten en provincie Gelderland leggen deze routes aan om het fietsen aantrekkelijker te maken. Zo dragen we bij aan minder files en een schonere lucht. Snelle fietsroutes maken het verleidelijker om de fiets te pakken naar bijvoorbeeld werk, school of om een bezoek aan de andere stad te brengen.

Heel Gelderland Fietst

Provincie Gelderland organiseert, vanuit het programma Heel Gelderland Fietst het RijnWaalpad Festival om het plezier van het fietsen nog meer te vergroten.

Neem bij vragen contact met ons op via provincieloket@gelderland.nl

Neem bij vragen contact met ons op via provincieloket@gelderland.nl