N825: Lochem – Borculo fase 1 - Goorseweg tot en met Broekstraat

In 2023 hebben we groot onderhoud uitgevoerd aan de Nettelhorsterweg (N825) tussen Lochem en Borculo. We werkten van de Goorseweg tot en met de Broekstraat. Vanaf vrijdagmiddag 8 december 2023 is de weg weer open voor het verkeer.

Het groot onderhoud combineren we met aanpassingen om de weg veiliger te maken, zoals de ombouw van het kruispunt met de Goorseweg.

Planning

Wanneer?Wat?

Najaar 2019 - 2022

Voorbereiden werkzaamheden, waaronder vaststellen IP fase 1 door PS,  uitvoeren onderzoeken, aanvragen vergunningen,  grondaankopen en selecteren aannemer.

Voorjaar 2023

Uitvoering Fase 1* Aankopen, planprocedures en vergunningen.

1 mei – 20 juli 2023

Uitvoering nieuw kruispunt aansluiting nieuwe Goorseweg en Nettelhorsterweg

28 augustus – december 2023

Uitvoering reconstructie Nettelhorsterweg (N825) vanaf aansluiting Goorseweg (N346) tot rotonde bij de Molenweg (Borculo)

Wat gaan we doen?

Bekijk hier de plannen in een korte animatiefilm voor de Nettelhorsterweg en Goorseweg N825. 

Animatie van de nieuwe Nettelhorstweg

Werkzaamheden

Omleiding doorgaand verkeer

Voor de werkzaamheden aan het nieuwe kruispunt met de Goorseweg en Nettelhorsterweg sluiten we de Goorseweg vanaf maandag 1 mei tot en met donderdag 20 juli 2023 af vanaf de aansluiting met de Nettelhorsterweg tot ongeveer 400 meter richting Goor en Hengelo (Overijssel). Het doorgaande gemotoriseerde verkeer vanuit Lochem naar Goor leiden we om via Borculo, Neede en Hengevelde en omgekeerd. Dit geven we aan met borden. 

Blijf op de hoogte met de BouwApp

Aannemer Heijmans voert voor de provincie de 1e fase van de reconstructie van de Nettelhorsterweg en Goorseweg uit. Met de BouwApp van de aannemer kunnen belangstellenden op de hoogte blijven van de werkzaamheden, de planning en de te verwachten hinder. Deze app is gratis en eenvoudig te downloaden in de Appstore of GooglePlay onder ‘Bouwapp’. Selecteer in de app ‘N825 Nettelhorsterweg’. 

Wat doen we voor verkeersveiligheid?

Tussen 2017 en 2020 onderzochten we welke aanpassingen aan de weg noodzakelijk zijn naast het regulier onderhoud van de weg. Deze onderzoeken waren voornamelijk gebaseerd op de functie van de weg en verbetering van de doorstroming en verkeersveiligheid. In overleg met het burgerinitiatief ‘De Slimste Weg’ bekeken we of we in het kader van de verkeersveiligheid, gezondheid en herkenbaarheid extra maatregelen konden toevoegen.

Proeftuin Nettelhorst

Naast de werkzaamheden die wij gaan uitvoeren, gebeurt er meer in dit gebied. De Proeftuin Nettelhorst is ontstaan vanuit het burgerinitiatief Slimste Weg en wordt als een gebiedsgerichte opgave gezamenlijk opgepakt. Naast de bewoners zijn nu ook de overheid, onderwijs en organisaties aangesloten. Een hele nieuwe manier van werken. In de Proeftuin wordt gewerkt aan een slimme weg én aan duurzame energie, kringloopeconomie en een mooi landschap.

Zo is er is een landschapsplan gemaakt en zijn er innovatieve ideeën ontstaan die fijnstof en geluid opvangen. Het samen optrekken in dit project leidde tot een mooi totaal plan om de Nettelhorsterweg veiliger, duurzamer en leefbaarder te maken.

Op de site van de Proeftuin kunt u meer informatie vinden wat er in dit kader allemaal gebeurd. Hier vindt u meer informatie.

Bereikbaar Gelderland

Kijk voor actuele werkzaamheden en eventuele omleidingsroutes op de site van Bereikbaar Gelderland.

Heeft u vragen?

Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 9999.