N338: Fietstunnel bij Angerlo

In het najaar voeren we onderhoud uit aan de fietstunnel in Angerlo. Op deze pagina vindt u alle informatie van provincie Gelderland over de N338: Rivierweg bij Doesburg.
Wanneer: 24 oktober 2022 - 28 oktober 2022

Werkzaamheden aan fietstunnel tijdens herfstvakantie 2022

De fietstunnel in Angerlo krijgt een nieuwe voeg. Hierdoor blijft de fietstunnel weer jaren bruikbaar. Eerder dit jaar voerden we al andere onderhoudswerkzaamheden aan de fietstunnel uit.

Planning

Van maandag 24 oktober van 07.00 uur tot en met vrijdag 28 oktober, 18.00 uur voeren we werkzaamheden uit aan de fietstunnel bij Angerlo. 
Er kunnen ook tegenvallers zijn, waardoor de werkzaamheden uitlopen. De aannemer doet zijn best om klaar te zijn voordat de scholen weer na de herfstvakantie beginnen.
 

Afsluiting fietstunnel en omleiding

Om het onderhoudswerk snel en veilig uit te voeren, moet de tunnel worden afgesloten in de herfstvakantie van maandag 24 oktober, vanaf 07.00 uur tot en met vrijdag 28 oktober, 18.00 uur. Op deze manier houden we de verkeershinder voor scholieren beperkt.

Fietsers en voetgangers kunnen overdag en ’s nachts niet door de fietstunnel, omdat de werkzaamheden overlast geven en veilig moeten worden uitgevoerd. Ook heeft het beton tijd nodig om uit te harden. De fietstunnel wordt ook met bouwhekken afgesloten om de veiligheid rondom de N338 te waarborgen.

Omleiding voor fietsers en voetgangers Beinum en Angerlo

Fietsers en voetgangers vanuit Beinum richting Angerlo en Angerlo richting Doesburg worden ter plekke omgeleid. Er worden borden langs de weg geplaatst. 
 

Afstemming met gemeenten

De planning van de werkzaamheden stemmen wij af met gemeenten Zevenaar en Doesburg. De werkzaamheden vallen samen met de werkzaamheden die gemeente Zevenaar in de directe omgeving van de fietstunnel in Angerlo uitvoert. Hierdoor veroorzaken wij in een korte periode overlast voor omwonenden en weggebruikers. 
 

Plan uw reis

Provincie Gelderland werkt samen met andere wegbeheerders aan een goed en veilig wegennet. Dit vergt regelmatig onderhoud en aanpassing. Deze werkzaamheden veroorzaken hinder voor de weggebruiker, die we zoveel mogelijk proberen te beperken. Weggebruikers kunnen helpen om de overlast en drukte te verminderen door hun weg goed te plannen, geen sluiproutes te gebruiken en aanwijzingen op borden én van verkeersregelaars op te volgen. Door goed op te letten, de maximumsnelheid niet te overtreden en de regels te volgen, werken we samen aan een veilig verkeer in Gelderland.

Bereikbaar Gelderland

Kijk voor actuele werkzaamheden en eventuele omleidingsroutes op de site van Bereikbaar Gelderland.

Heeft u vragen?

Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 9999.