N327: Leerdam - Geldermalsen - Est

Vanaf 14 februari tot en met 12 juni 2023 voeren we groot onderhoud uit aan de N327 tussen Leerdam, Geldermalsen en Est. Dit combineren we met aanpassingen aan de weg om de verkeersveiligheid te verbeteren en de doorstroming van het verkeer te bevorderen. In april zijn er omleidingsroutes via de A2 en A15.
Omleidingsroute aanwezig:

Tijdens de werkzaamheden leiden we doorgaand verkeer vooral om via de A2 en A15. Daar waar mogelijk leiden we verkeer om en om langs de werkzaamheden. Voor aanwonenden en hulpdiensten blijft de weg bereikbaar. Voor fietsers zijn zeer beperkte omleidingsroutes nodig. De omleidingsroutes geven we aan via borden langs de weg en op de website Bereikbaar Gelderland.


Wat gaat er veranderen?

De bovenste laag van het asfalt is op verschillende delen van de weg aan vervanging toe. Dit werk combineren we met het onderhoud aan bruggen, duikers en tunnels. En we passen de weg aan om de verkeersveiligheid te verbeteren en de doorstroming van het verkeer te bevorderen.

Werkzaamheden tussen Leerdam en A2

Op onderstaande kaart ziet u waar we werkzaamheden we uitvoeren aan de N327 tussen de Leerdam en de A15.

N327 werkzaamheden Leerdam - A2.jpg

Klik op de afbeelding voor volledig formaat (PDF 1MB)

Werkzaamheden tussen de A2 en A15

Op onderstaande kaart ziet u waar we werkzaamheden we uitvoeren aan de N327 tussen de A2 en de A15.

N327 kaartje A2 - Geldermalsen

Klik op de afbeelding voor volledig formaat (PDF 1MB)

Verkeersbesluiten

Uitgelicht: afsluitingen april 2023

Wanneer?Wat?

Afsluiting 14 april t/m 17 april: op- en afrit A2 westzijde 

Van vrijdagavond 14 april (20.00 uur) tot en met maandagochtend 17 april (06.00 uur) is de op- en afrit vanaf de N327 naar de A2 westzijde dicht. Dit is nodig om de op- en afritten opnieuw te asfalteren. Verkeer leiden we om via de A2 en A15. Aanvankelijk stonden de asfalteringswerkzaamheden gepland in het weekend van 4 en 5 maart. Wegens een kapotte asfaltmolen konden de asfalteringswerkzaamheden niet door gaan. De andere geplande werkzaamheden zijn dat weekend wel uitgevoerd.

Afsluiting 24 april t/m 28 april in Geldermalsen

Vanaf maandag 24 april t/m vrijdag 28 april 2023 is de N327 tussen de Watermolenweg en Laag Einde in Geldermalsen afgesloten. Dit is nodig om een betonnen middengeleider tussen de rijbanen aan te brengen. De omleidingsroutes zijn nog niet bekend en worden nader gecommuniceerd. De route voor grote vrachtwagens is tussen 13 maart en 28 april 2023 gesloten. 

Totaal overzicht afsluitingen en omleidingen april tot en met juni 2023 

We voeren op verschillende momenten werkzaamheden uit. Hieronder brengen we de werkzaamheden, afsluitingen en omleidingen in beeld:

Over het onderhoud

Verbeteringen in de omgeving

Ontwerp-verkeersbesluiten

Leerdam – Geldermalsen - Est, in de gemeente West Betuwe
Leerdam – Geldermalsen - Est, in de gemeente West Betuwe

Zienswijzen Ontwerp-verkeersbesluiten 

De ontwerp Verkeersbesluiten lagen van 4 mei tot en met 15 juni 2022 ter inzage. Op het ontwerpverkeersbesluit Verkeerslichten kwamen geen zienswijzen binnen. Op het ontwerp verkeersbesluit Parallelweg zijn 4 zienswijzen ingediend. Deze zienswijzen leidden tot het aanpassen van dit verkeersbesluit. In het ontwerp-verkeersbesluit Parallelwegen was het voornemen opgenomen om de parallelweg bijna in zijn geheel open te stellen voor alle verkeer. Naar aanleiding van de zienswijzen overwoog provincie Gelderland dit voornemen opnieuw en besloot om de parallelweg alleen open te stellen voor bestemmingsverkeer. Met het bord 'uitgezonderd bestemmingsverkeer' wordt dat aangegeven.

Bereikbaar Gelderland

Kijk voor actuele werkzaamheden en eventuele omleidingsroutes op de site van Bereikbaar Gelderland.

Heeft u vragen?

Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 9999.