N327: Leerdam - Geldermalsen - Est

Op initiatief van inwoners uit Enspijk en in samenwerking met de provincie en inwoners uit Rhenoy/Acquoy krijgen de tunnels onder de provinciale weg N327 een opknapbeurt. 2 graffitikunstenaars verfraaien de tunnels met herkenbare dorpsafbeeldingen in het kenmerkende Linge landschap.

De graffitiwerkzaamheden vinden plaats in juli en augustus 2023. Gestart wordt met de tunnel in Rhenoy/Acquoy. Daarna is de tunnel bij Enspijk aan de beurt. Beide tunnels krijgen herkenbare dorpsafbeeldingen in het kenmerkende Lingelandschap. Inwoners droegen hiervoor ideeën aan. Benieuwd hoe dit eruit komt te zien? De sfeerimpressies en de planning vindt u op de website van gemeente West-Betuwe.  

Groot onderhoud 

Provincie Gelderland heeft beide tunnels ter beschikking gesteld om kunstuitingen in uit te voeren. Dit voorstel uit het gebied is een mooi vervolg op het groot onderhoud dat we aan de weg en de twee tunnels in 2023 hebben uitgevoerd. We werken daar graag aan mee, want de herkenbare dorpsafbeeldingen voorkomen ongewenste graffiti, en dat scheelt weer schoonmaken.  

    Bereikbaar Gelderland

    Kijk voor actuele werkzaamheden en eventuele omleidingsroutes op de site van Bereikbaar Gelderland.

    Heeft u vragen?

    Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 9999.