N322: Brakel – Zuilichem-Gameren

Op deze pagina vindt u informatie van provincie Gelderland over de N322: werkzaamheden aan 3 rotondes op de Van Heemstraweg bij Brakel, Zuilichem en Gameren. Elke rotonde wordt voor een aantal dagen geheel afgesloten.
Wanneer: 19 september 2022 - 30 september 2022
Omleidingsroute aanwezig:

Tijdens de asfaltwerkzaamheden op een rotonde sluiten we de rotonde tijdelijk af. Doorgaand (vracht)verkeer wordt in de periode van 19 september t/m 23 september omgeleid door Kerkwijk en Nederhemert over de N832 en N267. De omleiding staat met borden langs de weg aangegeven. 


Asfaltonderhoud 3 rotondes in gemeente Zaltbommel in september 2022

Op de Van Heemstraweg (N322) is de deklaag van het asfalt op de rotondes bij Brakel, Zuilichem en Gameren in gemeente Zaltbommel beschadigd. Daarom is asfaltonderhoud vóór de herfst en winter van 2022/2023 nodig. De markeringen op de weg worden ook vernieuwd. Tegelijk worden de betonelementen midden op de rotondes bij Brakel en Gameren opnieuw gesteld. We werken alleen aan de rotondes en niet aan de parallelwegen. Deze blijven bereikbaar. Dit wordt met borden langs de weg aangegeven. 

Verkeershinder ‘kort en hevig’

De N322 is een belangrijke verkeersader. Als onderdeel van de asfalteringswerkzaamheden vervangen we de betonelementen in het midden van de rotonde. Deze werkzaamheden kunnen niet in de nacht worden uitgevoerd, Daarom sluiten we de rotondes meerdere dagen af voor de veiligheid van de weggebruikers. Wel voert aannemer Van Gelder de werkzaamheden in een korte, aaneengesloten periode uit. Met het voordeel dat we geen verkeershinder over een langere periode veroorzaken. Met de inzet van omleidingen blijft de regio goed bereikbaar. 

Tijdens de asfaltwerkzaamheden zijn de rotondes afgesloten en geldt voor het verkeer een omleiding.

Planning

Wanneer?Wat?

maandag 19 september, 06.00 uur tot en met woensdag 21 september, 22.00 uur

rotonde bij Brakel 

donderdag 22 september, 06.00 uur tot en met vrijdag 23 september, 22.00 uur

rotonde bij Zuilichem

maandag 26 september, 06.00 uur tot en met vrijdag 30 september, 22.00 uur 

rotonde bij Gameren

Omleiding

Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid. Fietsers en voetgangers worden met borden op locatie langs de werkzaamheden geleid. En overdag zijn er verkeerregelaars. De woningen in de buurt van de rotondes blijven bereikbaar.

Van maandag 19 september tot en met vrijdag 30 september wordt het verkeer omgeleid via de provinciale wegen. 

Van maandag 26 september tot en met vrijdag 30 september 22.00 uur geldt de volgende omleiding tijdens de werkzaamheden aan de rotonde bij Gameren:

  • Vanuit Zaltbommel naar Gameren:
    via de Ouwelsestraat.
  • Van Zaltbommel naar Zuilichem/ Brakel: 
    via de A2, afslagnummer 19 (Kerkdriel), vervolgens via de Parallelweg en de Lange Achterdijk naar N832/N267 richting Giessen. Vanaf hier kan je weer over de N322 rijden richting Brakel en Zuilichem.
  • Van Brakel en/of Zuilichem naar Zaltbommel: 
    via N322 richting Giessen, de N267/N832 richting Ammerzoden, vervolgens via de Langer Achterdijk en de Parallelweg naar de A2, afslag 17 (Zaltbommel).

De omleidingsroutes zijn afgestemd met gemeenten Zaltbommel en Maasdriel.  

Nood- en hulpdiensten

Het afsluiten van een weg heeft invloed op de bereikbaarheid, omdat de weg over de hele breedte geasfalteerd wordt. De nood- en hulpdiensten worden ter plekke langs de werkzaamheden geleid.

Plan je reis

Provincie Gelderland werkt samen met andere wegbeheerders aan een goed en veilig wegennet. Dit vergt regelmatig onderhoud en aanpassing. Deze werkzaamheden veroorzaken hinder voor de weggebruiker, die we zoveel mogelijk proberen te beperken. Weggebruikers kunnen helpen om de overlast en drukte te verminderen door hun weg goed te plannen, geen sluiproutes te gebruiken en aanwijzingen op borden én van verkeersregelaars op te volgen. Door goed op te letten, de maximumsnelheid niet te overtreden en de regels te volgen, werken we samen aan een veilig verkeer in Gelderland.

Bereikbaar Gelderland

Kijk voor actuele werkzaamheden en eventuele omleidingsroutes op de site van Bereikbaar Gelderland.

Heeft u vragen?

Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 9999.